Bianca Ciubotaru, solista trupei Rekord, condusă de Călin Brăteanu și farmacist cu acte-n regulă,  și-a deschis sufletul și a vorbit despre cele două pasiuni ale sale. După cum spune ea, una aleasă cu mintea și una cu inima.

Despre farmacie, aceasta spune că este unul dintre domeniile care îți dă multe satisfacții, cea mai mare fiind să poți contribui la însănătoșirea cuiva. Despre muzică, Bianca Ciubotaru a spus că este omniprezentă și creează momente de neuitat, atât pentru cei care o cântă, cât și pentru cei care o ascultă.

„Bona mea, baba Mia, îmi spunea că viața trrbuie trăită cu inima și apoi cu mintea. Asa am ales eu cu mintea: farmacia, muzica m-a ales ea și apoi eu pe ea cu inima. Acum cele două domenii se împletesc perfect, problematic a fost episodul de 5 ani. Foarte multe evenimente și examene, nopți nedormite si fără vacanțe. Dar Dumnezeu ne răsplătește mereu”, a spus Bianca Ciubotaru.

 

Farmacia e menită să ajute trupul, iar muzica –  sufletul

 

Bianca Ciubotaru se consideră un om împlinit, precizând că cele două alegeri făcute de ea creează un echilibru. Ce-i drept, ambiția, perseverența și motivația nu trebuie să lipsească nici o secundă pentru ca visele să devină realitate.

„Pot afirma că avantajul celor două meserii este chiar dezavantajul considerat de unii și anume că sunt două domenii diametral opuse. În farmacie oamenii vin cu probleme, muzica pe care eu o cânt la evenimente, la spectacole, la nunți aduce bucurie. Așa am creat un echilibru, însă eforturi mari.  E nevoie de foarte multă ambiție, mai ales când cei din domeniul farmaciei știu gradul foarte mare de dificultate al facultății”, a mai spus Bianca Cibotaru.

Despre începuturile carierei sale de solist al Trupei Rekord, Bianca Ciubotaru a spus că nu au fost ușoare, întrucât aceasta a început de la o vârstă fragedă, când încă părinții mai iau decizii pentru tine. Ambițioasă din fire și perseverentă, Bianca le-a dovedit părinților, dar și tuturor cunoscuților că poți să le faci pe toate: să ai note extrem de bune la școală, să fii un model, să intri la o facultate de prestigiu și să fii artist.

În fapt, artista a avut și suportul părinților, de care acum vorbește cu drag și respect.

„A fost foarte dificil pentru părinții mei, ambii intelectuali cu studii superioare sa isi lase fetița de 15 ani să plece la cântat nopțile, mai ales când ai un copil cu media pentru anii de gimnaziu de 9,90 și ai pretenții ca si liceul sa fie așa. Mama a fost șef de promoție așa că a fost dificil să înțeleagă capacitatea mea de a face două lucruri foarte bine. A înțeles lucrul acesta abia dupa BAC cu finalitate de 9,90 și admiterea la farmacie.  Acum pot spune că a meritat fiecare efort pe care l-am făcut. Și este doar începutul. Mai este un secret, talentul. În proporție mică, de 10%, restul e muncă. Când eram mititică aveam un fel de insomnie, cântam la pian prin somn. Și așa tata mi-a luat pian. Am studiat pian vreo 10 ani. Tatăl meu este avocat, dar are o super voce, iar mama profesor de chimie și ca hobby cântă în corul Catedralei de pe Mărășești. Deci muzica este prezentă la noi în familie”, a spus artista.

Fiind artist, prin urmare o persoană cunoscută, Bianca este recunoscută cu ușurință de cei care vin la farmacie pentru ajutor.

„Am foarte mulți pacienți care mă cunosc din zona muzicală, însă eu sunt mai serioasă în ceea ce privește meseria de specialist, de farmacist”, a spus Bianca.

 

 

Călin Brăteanu, „tatăl de la care ai ce învăța mereu”

 

 

Despre membrii formației Rekord, Bianca Ciubotaru vorbește foarte frumos, spunând că aceștia îi sunt alături mereu, iar pe Călin Breateanu îl consideră un al doilea tată, unul de la care are multe de învățat. De altfel, despre repertoriul minuțios ales, artista spune că este unul pe placul tuturor și este menit să descrețească frunți și să smulgă zâmbete de la cei care îl ascultă.

 „Am început sa cânt pe la 15 ani în trupa Rekord. Practic am crescut lângă baieții mei. M-au susținut, ajutat, suntem ca o familie. Am fost protejată și în centrul atenției lor și a celor din jur. E plăcut. Dar am știut să imi impun punctul de vedere și să mă implic în tot ceea ce înseamnă o trupă ideală pentru evenimentul unic din viața unui om: nunta. Repertoriul este foarte vast, noi cântăm ce ne place și sigur va fi pe placul tuturor. Relaxarea și bucuria noastră se vede pe noi ca trupă și apoi pe chipul tuturor. Călin este ca un tată pentru mine, drept dovadă eu și fetele lui suntem foarte bune prietene. Așa că, de la un tată ai ce învața mereu”, a spus artista.

Despre verile din viața ei,pe care cei mai mulți dintre noi le petrec în concendii la mare, artista spune că acestea sunt puse la dispoziția tinerilor care își unesc destinele, deci reprezintă o muncă continuă. Un motiv de bucurie în mijlocul petrecerilor îl reprezintă ziua ei de naștere, care este la mijlocul lui cuptor. Trebuie  spus că vara lui 2019 este una specială, întrucât se împlinesc 10 ani de când Bianca a devenit solista trupei Rekord.

„Vara pentru mine înseamnă muncă, acum dublu muncă. Dar cred că nu există dar mai mare de la Dumnezeu ca acela sa fii părtaș la fericirea unor oameni. Vara mai înseamnă și bucurie pentru că e ziua mea, pe 18 iulie. Noi petrecem vara la multe nunți cântând, dar petrecerea de ziua mea va încununa totul, mai ales că anul acesta se fac 10 ani de când cânt cu Trupa Rekord”, a precizat Bianca Ciubotaru.

 

 

Trupa Rekord, o trupă complexă

 

 

Orice cuplu care își dorește o petrecere frumoasă cu muzică bună, voci puternice, cu veselie și noutăți, cu muzică autentică din Bucovina și din toate zonele folclorice  ar trebui să aibă Trupa Rekord la nuntă.

„Noi suntem șapte membri: Bianca Ciubotaru-voce;  Călin Brăteanu-voce; Daniel Paicu- saxofon&clarinet; Adrian Semeniuc- vioară&trompetă;  Cezar Devisevici- chitară&voce; Cristian Săveanu- clape și Lucian Andrașcu- tobe. Din componență vă puteți da seama că noi putem cânta orice. Așa că nu ezitați să mă contactați. Sunt mai multe tipuri de nunți pe care le-am avut de-a lungul timpului: tradiționale, clasice, moderne, non comformiste,  nunți unde muzica ușoară poate predomina sau nu. Secretul unui eveniment reusit este Trupa Rekord”, a conchis Bianca Ciubotaru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.