Poliţia oraşului Gura Humorului a fost sesizată duminică, în jurul orei 14:30, prin „S.N.U.A.U. 112”, de o localnică, despre faptul că, în jurul orei 14:00, persoane necunoscute i-au sustras bicicleta fiul său de 9 ani, lăsată neasigurată, la parter, în holul blocului în care locuieşte.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Oamenii legii atrag atenția asupra modului de asigurare a bicicletelor, cetăţenii trebuind să respecte câteva reguli minime pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni de furt.

Se recomandă depozitarea bicicletelor doar în spaţii închise şi asigurate cu sisteme de siguranţă,  supravegherea lor în parcuri sau în afara magazinelor și asigurarea prin blocarea roților cu lanțuri speciale și alte sisteme de siguranță. Dotarea cu dispozitiv antifurt este la fel de importantă. Este recomandat să utilizaţi întotdeauna două sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei: unul dintre sistemele de siguranţă trebuie să asigure cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta, iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roata şi cadrul bicicletei. Prin acest mod se elimină şi riscul de a vă fi sustrase roţile! Corpul fix de care va fi asigurată bicicleta trebuie să fie bine fixat în sol şi suficient de înalt pentru a nu fi smuls ori pentru a nu fi ridicată bicicleta deasupra acestuia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.