Miercuri, 15 aprilie, în jurul orei 15:50 un bărbat de 70 de ani din comuna Fundu Moldovei a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, la ora 14:00, în timp ce se deplasa pe bicicleta pe DJ 175 din comuna Fundu Moldovei, în dreptul unui imobil, a fost lovit de autoturismul condus de o femeie de 27 de ani din comuna Fundu Moldovei, care a efectuat o manevră de întoarcere pe podețul din beton de la intrarea în curtea locuinței. 

În urma coliziunii, biciclistul a fost proiectat pe carosabil, suferind leziuni ușoare.

După accident, biciclistul s-a deplasat la domiciliul său fără să discute nimic cu conducătoarea auto, care la rândul ei  a parcat autoturismul în curtea locuinței, unde a și fost identificată.    

Ulterior, după sesizarea evenimentului prin SNUAU 112 bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătoarei auto şi de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Întrucât biciclistul nu a putut justifica prezenţa sa în afara locuinței, a fost sancționat contravenţional pentru încălcarea  prevederilor OM 3/24.03.2020.   

În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluţionat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.