De la începutul săptămânii, mare năzbâtie se petrece prin Palatul Administrativ, mai exact pe la Prefectura Suceava

Acolo, nenea Costică a lui Harasim, viitor fost mai mult ca prefect, a ordonat ca intrarea în Prefectura Suceava să se facă numai pe baza unor ecusoane numerotate. Surprizele nu se opresc aici. Din înţelepciunea prefectului şi a angajaţilor săi, prin care s-a pus în practică stupizenia, s-a hotărît ca sub antetul Prefecturii, fiecare ecuson să fie numerotat (normal) şi atenţie fără să fie menţionat numele persoanei sau alte elemente de identificare să fie „botezat” simplu, clar şi de efect… ECUSON!

Nu puţini au fost sucevenii care au avut treabă la Prefectură şi au fost uimiţi de măsura luată şi contrariaţi că „au fost rebotezaţi” cu numele de ECUSON. În instituţie au început să circule şi bancuri pe tema ecusoanelor, poante destul de pornografice şi care, din mult bun simţ, nu putem să le facem publice.

 

Amintim, din nou, de faptul că ecusonul este obligatoriu în cazul oricărei persoane care merge cu diferite probleme la Prefectură la diverse birouri unde au de rezolvat diferite probleme sau de înaintat reclamaţii, sesizări sau cereri. Însă prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a susţinut că s-a decis introducerea aceastei reguli în Prefectură pentru „a se vedea clar cine vine şi unde merge sau la ce birou se merge în instituţia noastră. Există astfel de proceduri şi în alte instituţii din Ministerul Afacerilor Interne. Ecusoanele sunt doar pentru vizitatori, iar angajaţii Prefecturii Suceava nu au nevoie de… astfel de elemente de identificare.

 

Şi spre ştiinţa prefectului: în mod normal, pe un ecuson sunt imprimate unele date despre persoana care îl poartă, ca legitimație, la locul de muncă, la conferințe, congrese etc. – Din fr. écusson.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.