În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase ce s-au petrecut în după-amiza zilei de marți, 17 august, pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină în localitățile Gura Humorului și Rădăuți.
Prima misiune a fost una de monitorizare a unei situații de urgență, generată de căderea unor coli de azbociment de pe acoperișul unui bloc de locuințe, din orașul Gura Humorului. În cădere, plăcile au avariat două mașini.
A doua misiune s-a desfășurat în municipiul Rădăuți, în curtea unei gospodării, unde o creangă a unui copac s-a rupt și a căzut peste un autoturism. Pompierii militari au defrișat și au îndepărtat creanga.
Din fericire, cele două evenimente nu s-au soldat cu victime.

După episodul de vreme rea de aseară, nu s-au mai înregistrat probleme deosebite. Pompierii având doar două intervenții – una pe raza orașului Frasin, unde au defrișat și au degajat un arbore căzut pe carosabil (DJ177A), iar cea de-a doua, în localitatea Putna. Aici, un trăsnet direct a aprins o parte din acoperișul unui adăpost de animale, care a ars pe aproximativ 10 mp. Pompierii militari vicoveni au localizat și lichidat incendiul, salvând restul construcției și casa de locuit.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.