Ultimul partid care și-a prezentat candidații înscriși în cursa electorală pentru 5 iunie a fost PSD.

Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, în prezența președintelui partidului, Liviu Dragnea, care dacă nu s-ar fi îndurat să ajungă în județul Suceava, nici candidații social democrați nu ar fi fost lansați.

Cătălin Nechifor, propunerea Partidului Social Democrat Suceava pentru funcția de președinte al Consiliului județean Suceava, și-a început discursul criticând actualul Guvern și considerând că pe vremea lui Victor Ponta românii aveau un trai de viață mai bun.psd dragnea

„De multe ori ni se pare că vrem cu totul și cu totul altceva. Observ acum cât de puțin a durat să ne dăm seama ce am avut și ce am pierdut. Ce am avut cu prim-ministrul Victor Ponta și PSD, și ce am pierdut nemaiavând guvernul nostru”, a declarat Nechifor.

Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că actualul guvern, format din tehnocrați, schimbă prea mult miniștrii de la o zi la alta, nereușind până acum „să facă mai nimic”.

Discursul lui Nechifor pare încremenit în timp, undeva prin 2013, atunci când cei prezenți în sală credeau că cel ales șef al Consiliului Județean putea aduce un strop de progres pentru județul Suceava. Lucrurile, recunoscute și de Nechifor, se pare că au stat bine doar la nivel central.

„Uitați-vă cât au făcut Victor Ponta și Liviu Dragnea pentru români. Suntem în luna mai și nu sunt plătite subvențiile în mediul rural. Sunt colegi care mi-au spus că nu au bani să își facă agricultura. Când era Victor Ponta la guvernare, subvențiile erau plătite în lunile octombrie sau noiembrie, pentru a putea face arătura de toamnă și lucrările de primăvară”, a susținut Cătălin Nechifor.

Propunerea PSD-ului pentru funcția de președinte al CJ nu a trecut cu vederea anii guvernării Boc, criticând faptul că pe vremea când acesta a fost prim-ministru al guvernului, PDL-ul a tăiat pensiile și salariile.

„Am avut un premier și un ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice care au știut să le dea românilor o speranță furată de Boc, Băsescu, Udrea, Flutur, de toți PDL-iștii înscriși acum în PNL. Iar noi am dat salariile și pensiile înapoi, am scăzut și TVA-ul, am deschis spitale, școli și am reușit să facem ca viața noastră să fie un pic mai bună”, a subliniat Nechifor.

Acesta a enumerat primele patru mari proiecte pe care le-a realizat cu ajutorul Guvernului Ponta, al lui Liviu Dragnea și al PSD-ului. Primul pe listă se află Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în care a fost inaugurată recent noua Unitate de Primire a Urgenţelor (UPU) – SMURD, aceasta fiind cea mai modernă unitate de urgență din România.

Printre proiectele pe care și le-a atribuit s-a numărat și Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”, uitând că în octombrie 2011 a fost semnat contractul de finanţare.

 

„Este cel mai modern și mai bine dotat aeroport din România, după Otopeni. Avem 26 destinații externe(!!), iar de la 1 iulie vom avea curse zilnice spre București. Urmează să realizăm curse spre Roma, Milano sau Torino, Barcelona și Bruxelles, deoarece acolo sunt cei mai mulți suceveni. Vom face astfel încât sucevenii să ajungă acasă mai repede și mai ieftin”, a susținut Nechifor.

Dacă la acest capitol Nechifor a vrut să distorsioneze realitatea, un lucru a spus adevărat: cei care doresc să acceseze fonduri europene l-au avut la București pe Victor Ponta și Liviu Dragnea. Prezența sa în fruntea Consiliului Județean fiind una acesorială!

Nechifor a mai vorbit despre cetatea de Scaun a Sucevei, obiectiv început în 2011 și care s-a finalizat în 2015. Singurul proiect care poate fi atibuit actualui președinte al CJ este traseul montan Transrarău.

„Transrarău, un nou traseu montan deschis în România în 2014, care leagă Valea Moldovei de Valea Bistriței, a fost un proiect de care România avea nevoie. Rarăul și Transrarăul sunt ceea ce ne trebuie ca turismul în Bucovina să crească”, a concluzionat Nechifor.

Toate proiectele prezentate de Nechifor ca fiind realizari majore în mandatul său au fost făcute din taxele și impozitele românilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.