Miercuri, 3 octombrie 2018, Biroul Francez și-a reluat activitatea. Pentru început, s-a făcut un bilanț al anului precedent. S-a menționat varietatea tematicii: Saint Valentin, Saint Nicolas, Marché de Noël, Célébrer l’amitié, Témoignages francophones, Les langues du monde.

Un moment aparte a fost întâlnirea cu scriitorul P. Emond, concertul susținut de „Cvartetul Royal” sau corurile Liceului de Artă. Foarte apreciate au fost jocurile de societate, concursul „Une personnalité de nos jours” sau spectacolele dedicate francofoniei. Liceenii, care au urmat cursurile DELF cu lectorul de franceză Margot Berthelin, le-au apreciat ca fiind foarte utile și interesante.
În perioada octombrie-decembrie 2018, ca noutate, Biroul Francez organizează cursuri de franceză pentru copii de 6-8 ani, o cafenea literară și trei conferințe.
Activitatea s-a continuat cu filmul „Comme un chef” (2012) cu Jean Reno și Michaël Youn, o comedie și o invitație de a pătrunde în universul unei afaceri ce implică talent, dăruire, emoție, efort de a învinge concurența, dar și alegeri personale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.