Viorel Candreanu, pastor la Biserica Baptistă Ipotești și președintele comunității baptiste Suceava, a încetat din viață.

Pastorul a ajuns marți, 24 martie 2020, la Spitalul de Boli Infecțioase din Suceava.

Într-o postare pe blogul personal al lui Petru Moisuc, a fost transmisă o discuție scurtă la telefon cu Viorel Candreanu.

„Am sunat imediat pe fratele Viorel Candreanu… Mi-a răspuns… Avea  o voce slăbită, de om în suferință…

“Sunt la Spitalul de boli infecțioase Suceava. Vreau să fac testul la Covid 19, nu este nici un test disponibil în spital. Mă simt foarte rău”, a împărtășit fratele Viorel Candreanu.

Am schimbat repede câteva propoziții scurte.

“Rugați-vă pentru mine”, mi-a spus.

Potrivit aceeași surse, în timpul de așteptare și investigațiilor, la spitalul din Suceava au ajuns primele teste de COVID-19.  Viorel Candreanu a fost testat pentru coronavirus și a fost trimis acasă.

Am avut o convorbire cu Eunice Candreanu, fiica fratelui Viorel. Voi parafraza convorbirea:

„Am văzut Mâna Domnului la lucru. În timp ce tata era cu rezultatul la raza în mână, la spital au sosit 100 teste Covid 19. Am reușit și i-am făcut testul, acum așteptam probabil 2 sau 3 zile să vină rezultatul. Tata este acasă, sub tratament, are febră, se simte rău, este obosit. Mulțumim la toți cei care vă rugați pentru tata, continuați să vă rugați”, a împărtășit cu Petru Moisuc, Eunice Candreanu.

Pentru că s-a simțit rău toată noaptea, pastorul din Ipotești a fost dus miercuri dimineața cu ambulanta la spital, unde a încetat din viață joi, 26 martie.

Vestea morții lui Viorel Candreanu a întristat întreaga comunitate baptistă din Suceava și nu numai.

Mulțumim Doamne pentru fratele Viorel și pentru slujirea adusă bisericii dar mai ales Ție!
Mulțumim pentru nenumăratele învățături aduse poporului în toată lumea!
Mulțumim pentru exemplul dumnealui pe acest pământ și sperăm să ne revedem toți acolo sus!

Domnul să mângâie familia și să ne întărească!”, este mesajul transmis de Biserica Baptisă „Betel” din Ipotești.

11 Responses

 1. Victor Stănescu

  Cu profundă durere, credincioșii Comunității Baptiste de Constanța, transmit condoleanțe, mângâiere și mijlociri în rugăciune pentru familia Candreanu și bisericile de credincioși din Comunitatea de Suceava!
  2 Corinteni (1:3) Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri,
  (1:4) care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!

  Dragii noștrii frați în Christos, Dumnezeu care l-a chemat pe fratele Viorel să îl slujească cu credincioșie și devotament și în vreme de opresiune a regimului comunist dar și în vreme de libertate atâția ani, a hotărât să îl ia acasă, la odihnă. Noi cei rămași în urmă ne cercetăm și mulțumim lui Dumnezeu că am avut onoarea să avem un om al lui Dumnezeu, care ne-a fost model de integritate, credincioșie, devotament față de Domnul și Cuvântul Său, care a slujit cu pasiune pe Domnul în smerenie în orice loc până în clipa plecării.
  Ne rugăm să fiți îmbrăcați în Harul lui Christos și în puterea tăriei Lui și El să suplinească plecarea fratelui nostru scump și să ridice mulți slujitori după modelul trait de preiubitul Său slujitor și onorat coleg de slujire.
  În harul lui Christos,
  Victor Stănescu -Președintele Comunității Baptiste de Constanța

  Răspunde
  • Cristian Manea

   ………si totusi ne încălzim sufletele ,cît de cît, cu înregistrările de pe youtube a predicilor sale!!! ale pastorului Viorel Candreanu; astazi am văzut că a plecat la DOMNUL pe net /din Câmpina, un urmărilor, al lui ,cristian manea ; din biserica evanghelică romana (tudoristi) voi simți lipsa practicilor sale pe direct!!,

   Răspunde
 2. Adolf Mocek

  Ce pierdere, pentru noi, cei ramasi!
  Nu demult l-am auzit predicand la BB Harul Lugoj.
  https://youtu.be/TSD77a_lkXE
  Spunea cat de drag vine la Lugoj si ca nu a mai fost demult.
  A amintit ca a fost ordinat un pastor tanar la Ipotesti, domnia sa intrand la vartsa pensie. De acum, spunea la Lugoj, va avea mai mult timp sa viziteze locuri dragi.
  Acum nu va mai veni la Lugoj si in multe alte parti.
  Doamne multumim pentru robul tau.
  Cu durere in inima,
  Dolfi-Cehia

  Răspunde
 3. Cristian Hambasan

  Acum am primit această veste tristă, Domnul Isus să mângâie familia îndoliată, și să se îndure de noi cei rămași ca să fim o lumină până la capăt. Nu l-am cunoscut pe fratele Viorel Candreanu, dar întrucât suntem frați în Hristos, vă transmit sincere condoleanțe, familiei și bisericii.
  Cu dragoste în Hristos Isus.
  Cristian Hambasan, Baia Mare biserica penticostala.

  Răspunde
 4. Pufan

  Vino in ajutor Doamne, pier credincioși dintre fii oamenilor.
  Mare este Dumnezeu, Slavă Lui pt robul Său.

  Răspunde
 5. Mugurel Varvaroi

  Un soc ceva de necrezut asa de repede sasi faca virusul acesta ,nu gasesc cuvinte ptr familia indoliata cunoscind personal aceasta Familie minunata ,Geta fii tare in vremurile acestea grele ….
  Sincere condoleante si Domnul Isus sa va tina sub ocrotirea lui.

  Răspunde
 6. Liviu ficut

  omul care acasa sau departe de casa a avut un mesaj HRISTOS IN NOI NADEJDEA SLAVEI Liviu F

  Răspunde
 7. Stefan Handolescu

  Dumnezeu va sfirsi ceea ce a început .
  Dumnezeu sa mângâie familia îndoliată cât și frați și surorile care l-au cunoscut.
  Eu personal l-am cunoscut in anul 2001 la 4 zile după tragedia de la New York 9/11/2001, fiind la Portland Oregon in Biserica Penticostala Filadelfia.
  Pentru mine personal aceasta veste o consider un semnal de alarma din partea lui Dumnezeu sa ma trezesc din somn Amin

  Răspunde
 8. Bogdan Eugen Daniel

  Domnul Isus Hristos sa mângâie și să întărească familia fratelui Candreanu!

  Răspunde
 9. Mircea Achetraritei

  Sunt total indurerat de vestea plecarii fr. Viorel. Durerea familie ne este necunoscuta noua celor care nu am trecut prin acest episod. Cred ca puterea Domnuli Isua le este nadejde si mangaiere!

  Răspunde
 10. Turle Beniamin

  Probabil cel mai mare predicator și evanghelist roman, al ultimelor 2 decenii . Dumnezeu sa mângâie și sa binecuvânteze familia îndoliată!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.