Un incendiu de proporţii a cuprins, în noaptea de luni spre marţi, o biserică din localitatea Burla, judeţul Suceava.

Incendiul s-a propagat cu rapiditate deoarece biserica era construită din lemn, cu învelitoare din tablă şi avea pereţii izolaţi cu polistirenPotrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, militarii Detaşamentelor de Pompieri Rădăuţi şi Suceava şi ai Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Milişăuţi şi Volovăţ, au intervenit cu 8 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la Biserica cu hramul „Sf. Dumitru”, din comuna Burla.

La sosirea pompierilor, acoperişul şi interiorul bisericii ardeau violent și exista pericolul de propagare la prăznicar, clopotniţă, dar şi la două gospodării învecinate.

Faptul că biserica era construită din lemn, cu învelitoare din tablă şi pereţii izolaţi cu polistiren, a favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului cu rapiditate.

În incendiu au ars acoperişul şi pereţii bisericii, pe o suprafaţă de aproximativ 450 de metri pătraţi, dar și obiecte de mobilier, obiecte bisericeşti, arhiva şi biblioteca parohiei. Flăcările au degradat învelitoarea din tablă, instalaţia electrică, instalaţia de sonorizare, aparatură electronică, covoare şi alte bunuri.

12963550_634952876652673_4365165961893009599_nÎn sprijinul pompierilor militari a acţionat un buldoexcavator al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Burla, pentru îndepărtarea elementelor de construcţie afectate de flăcări.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat clădirea prăznicarului, clopotniţa şi cele două gospodării învecinate”, se mai arată în comunicatul ISU „Bucovina” Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.