Lucrările la biserica din Burla evoluează de la o zi la alta, după cum a anunțat primarul Viorel Pintiliuc, așa că locuitorii din comună vor avea în curând un locaș de rugăciune.

Credincioșii din Burla au rămas fără singura biserică din comună în luna aprilie din 2016, când un incendiu devastator a cuprins întreg lăcaşul și a făcut imposibilă salvarea lucrurilor aflate în interior.
După tragedia de anul trecut, primarul comunei Burla nu a stat mult pe gânduri și a făcut demersurile necesare pentru construirea unei alte biserici pentru credincioșii ortodocși. Astfel, cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, dar și cu ajutorul donațiilor provenite de la cei din comună și din localitățile vecine, noul lăcaș de cult a început să prindă contur, acesta ajungând acum la o înălțime de 18 metri.


Biserica din comuna Burla, cu ajutorul lui Dumnezeu și a donatorilor aici și din localitățile vecine, prinde contur. Întreaga comunitate le mulțumește tuturor pentru sprijinul oferit”, a declarat primarul Viorel Pintiliuc.
Istoria locașurilor de cult din comuna Burla nu este una tocmai fericită, locuitorii acestei așezări rămânând de două ori fără un loc de închinare și rugăciune. O altă biserică a ars în comună în anul 1918, în timpul Primului Război Mondial. Apoi, în anul 1920, din cauză că locuitorii nu își permiteau construcția unui nou lăcaș de cult, au primit din partea celor din Horodnic o biserică din lemn, construită în anul 1840, cea care a ars în 2016. Incendiul de atunci a distrus acoperişul şi pereţii bisericii, obiecte de mobilier, tâmplărie din PVC, obiecte bisericeşti, arhiva şi biblioteca parohiei.


Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător. Biserica „Sf. Dumitru” fusese renovată în interior şi resfinţită în duminica Rusaliilor din anul 2015.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.