Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat marți, 10 septembrie, la demararea lucrărilor la Biserica Sf Ilie din satul Sfântu Ilie, comuna Scheia.

Biserica, un monument de o importanță deosebită, este ctitorie a lui Ștefan cel Mare, datată din anul 1488.

Potrivit președintelui Gheorghe Flutur, pe o investiție de 4,5 milioane Euro se are în vedere restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea Ansamblului Bisericii Sf. Ilie compus din biserică, clopotniță și zid de incintă.

„Sunt foarte bucuros că în timpul mandatului meu de președinte al Consiliului Judeţean Suceava, precum și în mandatul de președinte al Consiliului de Dezvoltare al Regiunii Nord – Est, au început lucrările de refacere a unor obiective de importanță deosebită pentru turismul din județul Suceava, mănăstirile Probota, Dragomirna și Bogdana, biserica de lemn din Adâncata, Cazinoul din Vatra Dornei și Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc. O parte din aceste lucrării s-au finalizat deja”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Președintele Flutur a mai adăugat că este foarte important ca unitatea de cult să fie promovată, în așa fel încât să poată fi inclusă într-un circuit deschis ca obiectiv turistic.

„Am felicitat Primăria Șcheia pentru acest proiect și le-am solicitat să aibă în vedere montarea de indicatoare, promovarea bisericii și atragerea turiștilor, existând posibilitatea includerii acestui important obiectiv turistic într-un circuit deschis, cu intrare la giratoriul de pe DN 2/E 85 din cartierul sucevean Obcini, urmând ca ieșirea să fie în DN 17”, a cochis președintele Gheorghe Flutur.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.