Laptopurile trebuie intretinute si ingrijite constant, pentru a putea fi folosite cat mai mult timp. De aceea, este obligatoriu sa incerci sa depistezi din timp toate defectiunile laptopului personal si sa incerci sa le repari intr-un mod cat mai profesional si in cel mai scurt timp posibil. 

Daca s-a intamplat vreodata ca ecranul laptopului sa se innegreasca subit, dintr-o data, atunci este posibil sa faci cateva greseli. Citeste in continuare articolul, pentru a afla ce trebuie sa faci in mod constant, pentru a evita efectul de black screen. 

Iata cum poti evita efectul de black screen la laptop:

  • Realizarea unui revizii regulate

Daca ai cat mai multa grija de laptopul personal si mergi adesea cu acesta in service pentru realizarea unor revizii periodice, atunci sunt mari sansele sa nu te confrunti vreodata cu efectul de black screen. 

Este elementar sa depistezi din timp o problema a computerului, pentru a  o putea repara rapid, fara alte complicatii sau costuri suplimentare. Se poate intampla ca in cazul unei defectiuni majore, laptopul sa nu mai poata functiona vreodata, adica sa trebuiasca sa fie inlocuit, lucru care nu este de dorit. 

De aceea, cel mai bine este sa gasesti un service de laptop in Bucuresti de calitate superioara, ce este alcatuit doar din specialisti in domeniul, care iti pot repara si intretine calculatorul in cel mai profesional mod posibil. 

  • Utilizarea unui cooler

Se poate intampla ca din cauza supraincalzirii majore a laptopului, acesta sa afiseze black screen. De aceea, este recomandat sa achizitionezi un cooler, adica un dispozitiv de racire, care sa-ti permita sa utilizezi laptopul timp indelungat, fara ca acesta sa prezinte probleme.

Gasesti pe piata o multime de variante de coolere, unele mai profesionale, altele mai ieftine,  insa ceea ce trebuie sa retii este faptul ca este ideal sa iti indrepti atentia catre unul premium, care sa nu te dezamageasca. Incearca sa ceri parerea unui specialist in domeniu inainte de a comanda un cooler gasit pe internet dupa un search rapid.

Laptopurile trebuie sa fie actualizate in mod constant, pentru a putea procesa comenzile la viteza maxima. De aceea, uneori trebuie sa instalezi Windows-uri noi, care sa aduca performanta laptopului la un alt nivel, unul cu mult superior. 

In cazul in care nu instalezi complet Windows-ul si incerci sa folosesti PC-ul, se poate sa intampini efectul de black screen la laptop, lucru care nu este deloc placut. Nu trebuie sa te sperii in acest caz, fiindca cu o singura repornire a calculatorului, problema se poate rezolva de la sine, insa este necesar sa reiei procesul de instalare.

In cazul in care laptopul nu-si revine nici dupa repornire, cel mai bine este sa iei  legatura cu un service specializat. 

In cele din urma, tine cont de toate aceste sfaturi si incearca sa ai cat mai multa grija de calculatorul tau, fiindca intotdeauna este mai bine sa previi, decat sa inlocuiesti sau sa repari. 

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.