„Eu sper ca alegerile să fie în două tururi. Noi așteptăm, n-am pus nicio presiune pe Guvern, nu mă cheamă Dragnea ca să spun că ‘dacă nu faci asta, bag moțiune simplă, dacă nu faci asta, bag moțiune de cenzură’.

Nu. Noi așteptăm în termenul legal de 30 de zile- eu sper să vină mai devreme totuși- poziția Guvernului care este obligatorie față de cererea noastră. Apoi vom merge în contencios administrativ și o să o trimitem la Curtea Constituțională privind excepția de neconstituționalitate a alegerilor într-un singur tur, pentru că vorbește despre reprezentativitate”, a spus Vasile Blaga.

Copreședintele PNL a precizat că “dacă CCR se pronunță că Hotărârea de Guvern este neconstituțională atunci Guvernul va trebui să ia măsuri. În momentul în care CCR se pronunță în sensul în care noi credem că se va pronunța, adică alegeri în două tururi, pentru că legea este neconstituțională, atunci Guvernul nu va avea ce face și va trebui să respecte hotărârea CCR. Noi facem tot ceea ce depinde de PNL, legal și numai legal. Până când începe campania electorală sau până când se depun listele înainte de începerea campaniei electorale, care se depun cu liste de susținători, ceea ce este un lucru foarte, foarte bun, până atunci lucrurile trebuie rezolvate”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.