Unii au spus că Bucovina este Ierusalimul Neamului Românesc, alții că e Grădina Maicii Domnului, iar alții că este locul de unde Dumnezeu nu a plecat niciodată și pe bună dreptate.

Când ajungi să ai în această zonă atâtea monumente UNESCO, atâtea bijuterii arhitecturale, este firesc să crezi că și credința oamenilor care au fost binecuvântați să se nască pe aceste meleaguri  este pe  măsură, dar iată că unii își bat joc și de numele Bucovinei și de sărbătoarea creștinească a Învierii Domnului.

În timp ce toată Bucovina era luminată de lumânările aprinse care vesteau că Mântuitorul a Înviat, la o pensiune din Zona Dornelor muzicanții au încins o petrecere alături de alte persoane care se aflau la pensiunea respectivă.

Încă de sâmbătă noaptea, cu puțin înainte de miezul nopții când în toate bisericile se rostea creștinescul „Hristos a Înviat”,  pagina de Facebook a pensiunii era LIVE pe Facebook și anunța că petrecerea a început în Bucovina.

De asemenea, și în prima zi de Paști, la aceeași pensiune petrecerea a fost în toi, toate balurile și petrecerile în Bucovina începând abia de Luni.

În mediul online au existat și mai multe reacții la acest fapt, iar multe dintre ele nu sună deloc bine.

„Oameni fără caracter, fără Dumnezeu”, 

„Da, într-adevăr sunt gunoaie dacă nici în noaptea de Înviere nu te poți abține înseamnă că ești mai rău decât un gunoi”, sunt doar câteva dintre comentariile din mediul online.

Este interesantă și poziția oficială a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților care, în mod sigur, se va autosesiza și va trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că unii își bat joc de religie și de imaginea unei zone precum Bucovina.

„Petrece omule și bucura-te în această perioadă pascală, dar cu bun simţ fără să spurci prin beţie sau desfranare acest mare praznic! Să nu-L răstignim pe Hristos așa repede din nou pe cruce! Să fie discernământ în toate și paza minţii! Veselește-te mai mult sufletește că să rămână lumina învierii tot anul în inima ta! Hristos a Inviat! Bucuria noastră a tuturor!”, a transmis un preot pe Facebook. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.