Conducerea Primăriei Suceava intenționează să achiziționeze mai multe active ce se află în patrimoniul Termica, însă, se pare că falimentara societate de transport și distribuție a evaluat totul la un suprapreț.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a precizat că a acționat în instanță decizia adunării creditorilor de la Termica, în speranța că justiția va da cea mai bună soluție.

„Primăria Suceava a făcut o ofertă pentru cumpărarea bunurilor de la Termica de 8,2 milioane de lei. Această sumă este echivalentă cu prețul de piață a conductelor și a stației de pompe din patrimoniul Termica, însă, din păcate, membrii Adunării Creditorilor nu au fost de acord”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a mai adăugat că unitatea administrativ teritorială pe care o conduce nu poate acorda o sumă mai mare pentru achiziționarea activelor de la Termica.

În ceea ce privește suma cerută de reprezentanții falimentarei Termica, primarul Lungu a declarat că este una exagerată, iar Primăria nu poate plăti 40 de milioane de lei.

„Am inițiat o acțiune în instanță, în baza contractului pe care l-am avut cu Termica și așteptăm o hotărâre pentru că nu putem plăti pentru aceste bunuri mai mult decât prețul de piață”, a conchis Lungu.

În ceea ce privește aprovizionarea cu masă lemnoasă a societății Bioenergy, edilul Ion Lungu a precizat că stocul a crescut, iar în condițiile în care combustibilul nu ar fi suficient, centrala ce furnizează căldură pentru suceveni, poate funcționa și pe gaz metan.

„Vreau să îi asigur pe suceveni că vor avea apă caldă și căldură și în această iarnă. Noi ne bazăm pe efortul pe care îl face Primăria, pentru că suntem cu subvenția la zi, pe intenția societății care produce pentru că vrea să funcționeze în continuare și să asigure servicii de calitate, în ceea ce privește căldura și apa caldă și, sigur că pe finalizarea războiului surd dintre noi și Termica”, a subliniat edilul Sucevei, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.