În vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, în perioada 15 – 21 august, la nivelul I.P.J. Suceava, au continuat acţiunile în sistem integrat pentru prevenirea şi descurajarea fenomenului infracţional, fiind folosite efective din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, poliţie transporturi, acţiuni speciale, precum şi din cadrul structurii arme, explozivi, substanţe periculoase.

Astfel, în cele şapte zile, la nivelul judeţului au acţionat în medie 357 poliţişti, fiind desfăşurate 28 de acţiuni punctuale, ocazie cu care au fost constatate 41 infracţiuni, din care 17 la regimul circulaţiei rutier, 2 la regimul armelor şi muniţiilor şi 22 de altă natură.

15 infracţiuni au fost constatate de polițiști în flagrant, 6 persoane au fost reținute și una a fost arestată.

În cadrul acţiunilor au fost organizate 43 de filtre rutiere, ocazie cu care polițiștii au reţinut 46 permise de conducere şi au retras 18 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost aplicate 960 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 498.897 lei.

O atenţie sporită a fost acordată infracţionalităţii la regimul rutier, având în vedere valorile crescute de trafic din această perioadă, datorate prezenței turiștilor în zonele de agrement din județ, precum și datorită faptului că persoanele ce lucrează în străinătate se întorc acasă pentru petrecerea concediului în familie.

Având în vedere obiectivul prioritar stabilit la nivelul Poliției Române privind creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală și siguranţa rutieră, aceste acțiuni vor continua şi în perioada următoare, la nivelul tuturor structurilor I.P.J. Suceava.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.