TVR nu a putut să desemneze un singur candidat pentru conducerea SRTv, iar Parlamentul a suspendat ședința de plen. 

Desemnarea unui preşedinte – director general al SRTv s-a amânat pentru săptămâna viitoare, după ce membrii CA al TVR nu au reuşit să propună o singură persoană pentru a ocupa această funcţie. Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a precizat că se aşteaptă o singură nominalizare din partea CA al SRTv.

Noul CA al TVR a propus miercuri două candidate pentru șefia SRTv, care au obținut număr egal de voturi. Gigel Știrbu a precizat că nu se putea merge cu ambele propuneri în plenul comun, arătând că Parlamentul, în şapte zile, trebuie să ajungă la o decizie.

„În urma discuţiilor cu liderii de grupuri parlamentare suspend şedinţa de astăzi. Consiliul de Administraţie al televiziunii nu a ajuns la o propunere legală pe care să o înainteze Comisiilor pentru cultură din Senat şi din Camera Deputaţilor. În numele dumneavoastră, împreună cu domnul vicepreşedinte vom scrie o scrisoare pentru Consiliul de Administraţie să urgenteze în această săptămână o nominalizare pentru comisii, astfel încât să putem să ne întâlnim în aceeaşi formulă săptămâna viitoare. Având în vedere că era singurul punct al ordinii de zi, declar şedinţa închisă”, a spus preşedintele de şedinţă Valeriu Zgonea în plenul comun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.