Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, a fost prezent vineri, 12 martie, în municipiul Suceava unde, alături de președintele Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu, managerul Spitalului Județean, medicul Alexandru Calancea, prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu și de rectorul Universității „Ștefan cel Mare”, Valentin Popa, au vizitat șantierul blocului ANL care se construiește în curtea Spitalului Vechi din municipiu și au vizualizat cele două amplasamente pe care vor fi construite cele două spitale de copii și boli infecțioase, dar și clădirea Palatului Administrativ care a fost mistuită de flăcări.

Președintele Gheorghe Flutur i-a prezentat ministrului Attila Cseke stadiul lucrărilor la blocul ANL pentru medici, investiție finanțată de Ministerul Dezvoltării, subliniind că lucrările vor fi finalizate înainte de termen, mai precis până la Sărbătorile Pascale. Potrivit șefului județului, chiar dacă în perioada în care Suceava a fost carantinată nu s-a lucrat la acest obiectiv de investiții, constructorul s-a angajat să finalizeze lucrările mai repede decât era stipulat în contract.

Totodată, Flutur a subliniat că aceste noi condiții create pentru medicii de la Spitalul Județean Suceava nu fac decât să întărească echipa de specialiști de la Spitalul Județean Suceava.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Suceava i-a prezentat ministrului Dezvoltării cele două proiecte privind noul spital de copii și clădirea monobloc în care va funcționa spitalul Boli infecțioase.

„Pandemia ne-a demonstrat că avem nevoie de un pavilion separat pentru pacienții cu boli infecțioase”, a subliniat Flutur.

Un alt proiect important pe care i l-a prezentat Flutur ministrului Attila Cseke face referire la amenajarea unui pasaj subteran care să lege Spitalul Nou de Spitalul Vechi. Pe acolo ar urma să treacă și Ambulanțele care transportă pacienți.

De cealaltă parte, ministrul Attila Cseke a subliniat că se bazează foarte mult pe forța locală, întrucât, dacă autoritățile locale și județene nu își fac treaba exemplar, Ministerul Dezvoltării nu va putea reuși să suplinească activitatea acestora. 

„Mă bazez foarte mult pe forța locală pentru  că, dacă n-ar fi existat forța locală la Suceava, dacă n-ar fi existat o administrație județeană de succes, oricât am vrea noi, de la București, să dezvoltăm comunitățile în teritoriu ar fi imposibil”, a declarat, la Suceava, ministrul Dezvoltării, Attila Cseke.

Totodată, trebuie precizat că în perioada în care Cseke era ministru al Sănătății, împreună cu secretarul de stat sucevean Cristian Irimie, au contribuit semnificativ la dezvoltarea Spitalului Județean Suceava, iar în semn de omagiu și prețuire, ministrul Dezvoltării va vizita astăzi mormântul unde-și doarme somnul de veci medicul Irimie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.