Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat în conferința săptămânală de presă de miercuri, 15 februarie, că  blocul de garsoniere 48A situat vis a vis de Colegiul Național „Mihai Eminescu”, cunoscut drept „blocul groazei”, este singurul din municipiul reședință de județ cu risc seismic.

Edilul a adăugat că un tronson cu 80 de garsoniere a fost reabilitat de mai multă vreme cu fonduri guvernamentale, însă celălalt tronson cu 60 de garsoniere nu poate fi consolidat fiindcă oamenii de-acolo au refuzat accesul experților pentru evaluarea riscului seismic. 

Primarul Sucevei a mai spus că municipalitatea încheiase vara trecută contractul pentru expertiză cu firma locală „Total Mapinvent”, valoarea acestuia fiind de 25.210 lei. 

„Din păcate, oamenii nu au permis accesul în locuințe. Pe 10 iulie 2022 s-a făcut nota de constatare în care s-a renunțat la contract sub motivația «nu am avut acces în spațiile de locuit pentru evidențierea eventualelor modificări la structura de rezistență»”, a spus primarul Ion Lungu, care a adăugat că pentru reabilitarea tronsonului II al blocului 48A de pe Mărășești se dorea atragerea de fonduri prin PNRR. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.