Consilierii județeni vor supune votului un proiect de hotărâre privind studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru extinderea blocului operator al Spitalului Județean Suceava prin amenajarea a patru noi săli de operații într-un bloc operator realizat prin supraînălțarea corpului D al unității spitalicești.

În expunerea de motive se arată că în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul loan cel Nou”  din Suceava, serviciile aferente Blocului Operator se desfășoară în corpul „D” al spitalului, într-un spatiu insuficient în conformitate cu legislatia în vigoare, iar în acest spațiu se efectuează intervenții operatorii la pacienții din tot județul pentru aproape toate specialitățile chirurgicale.

De asemenea, în expunerea de motive se mai arată că necesitatea realizării investiției prin extinderea clădirii este dată de faptul că, odată cu apariția unor noi specialități chirurgicale în structura spitalului județean, respectiv chirurgie plastică, chirurgie vasculară, chirurgie toracică, neurochirurgie,  a fost înregistrată o creștere a numărului de intervenții în fiecare an.

Astfel,  Vasile Rîmbu, managerul unității spitalicești a arătat câte intervenții chirurgicale au fost efectuate în decursul anilor. Astfel, în anul 2014 s-au efectuat 140.428 de intervenții chirurgicale, în anul 2015, 143.467 de intervenții chirurgicale, în 2016 – 150.196 de intervenții chirurgicale, în anul 2017 – 151.529 de intervenții chirurgicale și în anul 2018 au fost efectuate 154.529 de  intervenții chirurgicale.

Prin extinderea Blocului Operator vor fi  înființate patru săli de operații de aproximativ 60 mp, spațiile fiind mai mari decât cele existente în incinta unității spitalicești, precum și  spații anexe corespunzătoare Blocului Operator.

Potrivit proiectului de hotărâre, valoarea totală a investiției este de 29,6 milioane de lei, inclusiv TVA, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.