Miercuri, 27 noiembrie, în jurul orei 23.32, I.P.J. Suceava a fost sesizat prin „S.N.U.A.U 112” despre faptul că, la intrarea în satul Molid din comuna Vama un vehicul este răsturnat.

Potrivit IPJ Suceava, în urma deplasării la fața locului, pe partea dreaptă a sensului de mers Vama – Prisaca Dornei, în dreptul indicatorului de terminare a localității Vama, într-o parcare anexă a DN 17, a fost identificat autoturismul marca BMW, răsturnat pe cupolă, lângă care se aflau mai multe persoane, printre care și proprietarul vehiculului, un localnic de 19 ani, care a declarat faptul că, nu știe cine a condus mașina, întrucât aceasta i-a fost sustrasă din fața unui bar din comuna Vama.
Ulterior, cu ocazia audierilor, tânărul a recunoscut faptul că, el a condus autoturismul, fiind singur, însă deoarece a consumat băuturi alcoolice, i-a fost frică de repercusiuni, motiv pentru care în primă fază a declarat că mașina i-a fost sustrasă.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.