Problemele birocratice din România nu-i împiedică pe oamenii de afaceri din România să obţină rezultate bune, iar aceştia „probabil s-ar plictisi” dacă nu ar mai avea probleme de rezolvat, a afirmat,marţi, vicepremierul şi ministrul Economiei Costin Borc, în cadrul unei conferinţe dedicate prezentării raportului de competitivitate al economiei româneşti, realizat de AmCham.

Birocraţia a fost mereu un punct slab în rapoartele referitoare la economia românească, inclusiv în raportul prezentat de AmCham.

„Până la urmă, oamenii de afaceri din România reuşesc să obţină rezultatele aşteptate. Fără probleme birocratice, probabil că s-ar plictisi, nu ar mai avea ce povesti prietenilor la cină”, a spus Borc.

Dean Thompson, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, prezent la conferinţă, a avertizat asupra faptului că administraţia românească are nevoie de mai multe reforme şi de creşterea transparenţei.

Ministrul Economiei a admis că România are nevoie de schimbări la nivelul politicilor publice.

„Guvernul lucrează la un draft de viziune economică pe termen lung. Trebuie să transformăm Ministerul Economiei într-un centru de strategie, care să conceapă un plan de dezvoltare al economiei”, a declarat Borc.

Ministrul a menţionat că raportul întocmit de AmCham ajută Guvernul să înţeleagă mai bine anumite aspecte ale economiei şi să gândească mai eficient o strategie pe termen lung privind dezvoltarea României.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.