Muzeele din România sunt primele instituții de cultură care au posibilitatea să fie redeschise pentru public începând cu data de 15 mai. Această decizie a fost luată și în alte țări europene, cum ar fi de exemplu Germania, unde a fost deschis în această săptămână un număr limitat de muzee. Doar 300 de persoane vor putea intra simultan în galerii, iar păstrarea distanței sociale în interiorul acestora este obligatorie.
Potrivit ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, în România fiecare instituție muzeală dintre cele 780 de la noi din țară va analiza situația în care se află și va decide când își va deschide porțile pentru vizitatori. El susține că toate muzeele vor supraviețui acestei pandemii, ba mai mult că publicul va fi mult mai divers.

„Orice discuție legată de muzee de data asta parcă a fost mai prezentă în spațiul public decât oricând. Iar din punctul acesta de vedere cred că vom atrage și un segment nou de public. Sunt convins că pe unii oameni i-am făcut curioși cu toată această dezbatere în jurul muzeelor”, a afirmat acesta.

Sursa: radioromaniacutural.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.