Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, îi îndeamnă pe rădăuțeni să nu  apeleze la șpagă atunci când au de rezolvat o problemă într-o instituție publică. Pentru ca demersul său să ajungă la toți cetățenii, acesta a pus, la intarea în Primărie, precum și la ușa de intrare în corpul al II-lea de clădire, afișe informative despre ceea ce înseamnă infracțiunile de luare și dare de mită.

„Am avut o întrevedere cu șefii de servicii, în care le-am explicat că nu am vorbit aiurea în campania electorală despre luarea și darea de mită. Am instalat panouri la intrarea în instituție, inclusiv la Serviciul Urbanism și Direcția Tehnică, cu ceea ce înseamnă luarea și darea de mită. Fac un apel către rădăuțeni: nu mai dați șpagă, nu mai dați mită! Salariile sunt destul de mari, să-i mulțumim Lui Dumnezeu că lucrăm în acest sistem care ne oferă unele avantaje, aici mă refer la salarii bune și la siguranța locului de muncă. Nu e nevoie de nimic pentru că angajații Primăriei iau salarii și trebuie să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu. Dacă există probleme în acest sens, îi rog pe rădăuțeni să mă contacteze!”, a declarat primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin.

Acesta este textul scris pe afișele puse în Primăria Rădăuți:

„Potrivit Codului Penal

LUAREA DE MITĂ constituie INFRACȚIUNE și este definită ca fapta funcționarului public care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primește bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri. Este pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani.

DAREA DE MITĂ constituie INFRACȚIUNE fiind definită ca promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condițiile arătate în articolul 289. Este pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani.”  

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.