Bogdan Nicolau va fi candidatul Partidului Mişcarea Populară  la funcţia de primar al Municipiului Rădăuţi. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de presă de joi, 5 martie, de la sediul PMP Suceava.

Candidatul PMP a optat pentru un altfel de discurs în care a spus, fără ocolișuri, care sunt lucrurile care trebuie schimbate la municipiul Rădăuți.

„Intru în bătălia pentru un oraș care în anul 2020 candidații promit în campania electorală apă, canal și asfalt. Pentru un oraș în care departamentul FONDURI EUROPENE ne-a costat, în ultimii 4 ani , aproape 400.000 de euro,  reușind performanța să implementeze doar un singur proiect în valoare de 15.000 euro, proiect al cărui inițiator a fost tot PMP! Candidez pentru primăria unui municipiu lăsat de izbeliște, în care poluarea este scăpată de sub control, un municipiu care este tranzitat zilnic de sute de camioane încărcate cu pădurile de mai ieri ale Romaniei.   Candidez pentru o primărie în care câștigătorii examenelor  pentru posturile publice sunt știuți dinainte, o primărie căpușată și condusă de foști ofițeri ai partidului comunist, în care birocrația a ajuns la cote alarmante”, a transmis candidatul PMP.

Bogdan Nicolau a făcut referire și la faptul că, aproximativ 40% din drumurile din Rădăuți, sunt drumuri de pământ și nemodernizate,  un procent mai mare avându-l străzile care în 2020 nu au apă.

Platforma electorală a lui Bogdan Nicolau

 

Candidatul PMP la Primăria Municipiului Rădăuți și-a lansat și câteva proiecte pe care le are în vedere, subliniind faptul că în acest moment  nu le poate promite oamenilor piscine, patinoar artificial și spa  sau  parcări supraetajate ori subterane.

„Proiectele mele pentru RĂDĂUȚI sunt:

  • Dezvoltare economică și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene și formarea unui departament specializat în atragerea fondurilor europene;
  • Controlarea poluării provenite de la companiile Austriece, prin amplasarea unei stații de măsurare a nivelului de formaldehidă din atmosferă și amplasarea pe domeniile publice a cântarelor de tonaj, pentru că Rădăuțiul este una din porțile principale prin care dispar pădurile României! Degeaba avem asfalt, dacă trăim într-un oraș în care FORMALDEHIDA PĂTRUNDE ÎN FIECARE SECUNDĂ ÎN PLĂMÂNII COPIILOR NOȘTRI!
  • Ecologizarea municipiului;
  • Transparența instituțională și eliminarea birocrației din primăria Rădăuți, precum și înființarea biroului unic, astfel încât nici un cetățean să nu fie nevoit să intre în contact direct cu funcționarul public. În scurta perioadă în care am fost viceprimar, am lansat proiectul “Primărie fără birocrație”, însă, primul lucru pe care l-a făcut actualul edil a fost să întărească și să fortifice birocrația.
  • Scăderea impozitelor și taxelor și fixarea acestora în funcție de venituri și vârstă;
  • Nici un bloc între case;
  • Parcuri mici de cartier cu bănci și locuri de joacă pentru copii, fără ghene de gunoi lângă acestea;
  • Siguranța cetățeanului;
  • Dublarea bugetului alocat educației.

Ne-am obișnuit să votăm partidul și nu omul, lucru care vedem prea bine unde ne-a adus după 30 de ani: actori politici  care sar  dintr-un partid politic în altul, ai căror protagoniști se pupă pe gură după anunțarea rezultatelor, râzând sarcastic pentru că au reușit din nou să-și mintă si să-și înșele electoratul pentru încă 4 ani”, a conchis Bogdan Nicolau.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.