Pentru o proaspătă mămică aflată la primul bebeluş, grijile şi nopţile nedormite sunt principalele probleme cu care se confruntă în primele săptămâni de la naştere.

Britanicii au găsit, însă, o soluţie: bonele de noapte – asistente care vin la domiciliu şi au grijă de bebeluşi atunci când părinţii lor recuperează nopţile nedormite.

Preţul pentru câteva ore de somn neîntrerupt este însă destul de piperat: aproape 200 de lire sterline pe noapte.

Pentru o tânără mămică, primele săptămâni alături de bebeluș pot fi copleșitoare, mai ales dacă nu are cine să o ajute. În Londra au apărut însă primele bone care au grijă de bebeluși pe timpul nopții, atunci când părinții lor se odihnesc.

Georgina Dornan: „E o adevărată mană cerească să ai pe cineva alături. Nu e doar faptul că te ajută să iei o pauză, te și învață cum să-l adormi noaptea sau să-ți dai seama dacă ceva nu e în regulă. Cred că uneori ești atât de obosită încât nici nu ai observa.”

Această tânără e la primul copil. Vrea să se întoarcă mai repede la cariera ei în afaceri, așa că a angajat o bonă care să aibă grijă de bebeluș în timpul nopții.

Ram Lidder: „Cred că o bonă de noapte este necesară, cel puțin pentru a mă relaxa mai mult, și e mult mai plăcut să ai grijă de copilul tău în timpul zilei, după ce te-ai odihnit și tu.”

Mathilde Allemand, bonă: „Cum se simte mama? E complet epuizată. Nu poate să gândească limpede, nici măcar despre lucruri de bază, cum ar fi că trebuie să mănânce sau că trebuie să facă un duș.”

Nopțile nedormite sunt printre problemele cele mai mari cu care se confruntă părinții în primele luni alături de un nou-născut. Cei care au apelat până acum la serviciile unei bone de noapte spun că este un ajutor neprețuit.

Sophie Sassard, mama a doi copii și femeie de afaceri: „Cu siguranță nu m-aș fi descurcat fără cineva care să aibă grijă de copii noaptea, pentru că nu poți funcționa bine în timpul zilei dacă nu te odihnești. Și nu e vorba doar de o singură noapte, nu dormi în fiecare noapte.”

În mod obișnuit, o bonă de noapte cu studii în domeniu își începe programul la ora 8-9 seara și pleacă pe la 6 dimineața.

Sophia Noordally, bonă: „Când ai grijă de un bebeluș, îi acorzi întreaga atenție și răspunzi la nevoile lui, atunci el înțelege că ești un om bun, că îl ajuți și poate să devină mai puternic alături de tine.”

Prețul este însă pe masura: o singură noapte costă în jur de 190 de lire sterline, cam cât costă și o noapte la un hotel de lux. Pentru părinții care au nevoie de odihnă mai mult decât de orice, e o adevărată vacanță.

Ram Lidder: „E costisitor dar merită cu siguranță, investești și în tine, și în bebelușul tău.”

Sursa: Știrileprotv.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.