Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat, după ce s-a pus în discuție folosirea lingurițelor și paharelor din plastic, de unică folosință, în biserici pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„Modalitatea de oferire a împărtăşaniei o decide exclusiv Biserica, exclusiv cultele religioase. Biserica Ortodoxă Română se va sfătui cu celelalte biserici ortodoxe care, la rândul lor, au fost afectate de aceeaşi pandemie, iar noţiunile avansate într-un document anterior de instituţia Institutului de Sănătate Publică, perfect onorabilă, care pomeneşte de pahare de unică folosință şi linguriţe de unică folosinţă, trimiţând la o realitate ieftină a plasticului care ne inundă viaţa, nu are niciun fel de adecvare la realitatea din spaţiul ortodox.
În bisericile ortodoxe din întreaga lume, nu există noţiunea de păhărele şi linguriţe de unică folosinţă. Nimeni nu idolatrizează lingurița şi nu este normal să fie aşa. Important este să apară soluţii contextuale care să mulțumească şi să liniştească pe toată lumea”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, la Antena 3.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.