Marți, 29 noiembrie, la ora 13.17, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către C. Andrei, din orașul Cajvana, despre faptul că o persoană cu un cuțit amenință în parcarea din fața Restaurantului Hotel Bucovina.

În fața restaurantului Bucovina, la nivelul solului, a fost identificată o persoană de sex masculin, imobilizată de alte persoane de sex bărbătesc. Imediat s-a procedat la încătușarea acestuia, în imediata apropiere fiind identificată o altă persoană de sex masculin, care prezenta sângerări și căreia i se acordau îngrijiri medicale de clienții Restaurantului Bucovina. La fața locului a fost identificat și un cuțit utilizat de prima persoană în exercitarea actelor de violență față de a doua persoană. Având în vedere aceste aspecte, precum și pericolul de dispariție sau degradare a mijloacelor de probă de la locul producerii evenimentului, s-a procedat la delimitarea câmpului infracțional prin utilizarea benzii specifice din dotare.

Ulterior, la fața locului s-a deplasat un echipaj ambulanțier din cadrul UPU al Spitalului Județean  de Urgență Suceava, care a transportat victima la unitatea spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autorul agresiunii se numește Diaconescu Ștefan, de 23 ani, din localitatea Ungureni, județul Botoșani, iar victima se numește C. Gheorghe, de 38 ani, din orașul Cajvana.

În urma discuțiilor purtate cu administratorul localului, s-a stabilit faptul că motivul agresiunii l-ar fi constituit refuzul angajării autorului în trecut în cadrul unității sus-menționate. Drept urmare, Diaconescu Ștefan s-a deplasat la restaurantul Bucovina, a pătruns în interiorul acestuia, unde a început să provoace scandal, cu intenția de a pătrunde în interiorul bucătăriei. Având calitatea de client, C. Gheorghe a intervenit, încercând să aplaneze scandalul, motiv pentru care cei doi au ieșit în spațiul public din fața restaurantului.

Conflictul a escaladat sens în care Diaconescu Ștefan, fiind în posesia unui cuțit, i-a aplicat mai multe lovituri în zona capului și corpului, provocându-i astfel plăgi deschise.

Agresorul a fost imobilizat a fost testat cu aparatul etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative.

La fața locului s-a deplasat și un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care a preluat cercetările.

Cauza a fost preluată de un procuror criminalist din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava care s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la omor”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

În baza ordonanței de delegare, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Suceava și cei din cadrul B.I.C. al Poliției municipiului Suceava au desfășurat activități investigative și de urmărire penală, iar în urma probatoriului administrat procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de suspectul Diaconescu Ștefan. Ulterior, față de acesta a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la omor”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

În ziua de 30.11.2022 inculpatul Diaconescu Ștefan urmează a fi prezentat unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava în vederea dispunerii unei măsuri privative de libertate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.