Luni, 11 ianuarie, polițiștii din cadrul SICE Suceava, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu Suceava şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, pe raza localității Bursuceni, comuna Verești,  în locul denumit „Puntea Bursuceni”, pe malul drept al râului Siret, la o distanță de aprox. 300 m  de albia minoră a cursului de râu, au identificat urme recente de exploatare, precum și mai multe utilaje (două excavatoare și două camioane marca MAN) specifice exploatării și extracției agregatelor miniere de râu.

Din primele verificări s-a constatat că perimetrul mai sus menționat prezenta urme de săpătură și exploatare, situat în terasa râului Siret, iar utilajele identificate în zonă aparțineau S.C. Vulturi S.R.L. Corni, jud. Botoșani.

Din declarațiile reprezentanților S.G.A. Suceava s-a stabilit că nu există acte de reglementare pentru nicio lucrare în zona verificată.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „executarea de activități miniere fără permis sau licență”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.