Deși nu credeam să ajung să scriu comentarii legate de viața politică, iată-mă pus în situația de a o face în două rânduri în mai puțin de-o săptămână și asta deoarece tot ce credeam că știu despre politică s-a dovedit fals, cel puțin în ceea ce privește politica dâmbovițeană.

Decizia de contopire a PNL și PDL a ridicat multe sprâncene, deoarece dincolo de labilitatea mastodonților din care sunt compuse actualele conduceri ale celor două partide, sunt diferențe notabile care ar trebui să le împiedice să conlucreze. Cum nu doresc să cad în plasa altor comentatori care au considerat că știu de ce se întâmplă inexplicabilul, am să mă mulțumesc să punctez câteva lucruri care mă deranjează teribil la această alianță și care mă împiedică să am încredere în ea.

Mai întâi nu prea înțeleg PDL-ul care, după ce și-a decapitat conducerea după alegerile din 2012 și a pierdut majoritatea tinerilor promițători datorită liniei dure impuse de Blaga, renunță acum la identitatea proprie în favoarea unei uniuni a dreptei teoretice, care nu are nici măcar acoperirea matematicii, ca să nu mai vorbim de lipsa încrederii electoratului. Pe urmă, mie unuia gambitul Antonescu – Johannis îmi miroase rău, deoarece primarul Sibiului prea apare mereu în postura de salvamar ca să poată reprezenta orice altceva decât o paiață manipulată din rândul doi de păpușarii care au distrus România și până acum.

Ce nu-mi explic este cum de a scăpat minților treze care mai comentează politica internă scenariul după care această asociere nu e decât o cale întortochiață de a aduce în curtea PSD-ului voturile PDL-ului. Ce-l va împiedica pe Johannis să repete la prezidențiale scenariul Antonescu de la prezidențialele trecute, mai ales că în teritoriu o uniune PNL-PDL este în multe județe majoritară față de USD.

Începe o perioadă foarte interesantă pentru politica internă, o perioadă, după părerea mea ultimă, în care alegătorii au timp să se trezească și să judece rezultatele votului pe care urmează să-l dea. Am întâlnit opinii critice adresate lipsei de combativitate a celorlalte partide de dreapta, dar eu cred că partidele care se țin de linia lor politică vor adjudeca cele mai multe voturi, demonstrând încă o dată că tăcerea e de aur. Până la urmă, toată această brambureală politică este cea mai bună campanie pentru ei și ea se face pe resursele adversarilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.