Având în vedere specificul perioadei, poliţiştii au intensificat activităţile de control în trafic dar şi acţiunile de verificare în pieţe şi alte locaţii pentru respectarea legislaţiei specifice transportului şi comercializării brazilor de Crăciun. Până în prezent au fost confiscaţi peste 500 de brazi de Crăciun, acţiunile de verificare şi control continuând şi în perioada următoare.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, la data de 17 decembrie 2017, polițiștii SPR 2 Ipotești s-au sesizat din oficiu despre faptul că la intrarea în piața Obor Verești, doi bărbaţi de 41 de ani și, respectiv de 21 de ani, ambii din comuna Vama, ofereau spre vânzare, primul 18 arbori specia molid și secundul 14 arbori specia molid fără a avea documente de proveniență pentru pomii comercializați.

Bărbatul de 41 de ani a fost sancţionat contravenţional conform art. 1 lit. e din Legea nr. 12/1990R cu 500 lei, iar cei 18 pomi specia molid au fost ridicați în vederea confiscării.

De asemenea, bărbatul de 21 de ani a fost sancţionat contravenţional conform art. 1 lit. e din Legea nr. 12/1990R cu suma de 500 lei iar cei 14 pomi specia molid au fost ridicați în vederea confiscării.

Valoarea bunurilor confiscate este de aproximativ 500 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.