Un bărbat de 67 de ani din comuna Slatina a fost sancționat de oamenii legii după ce a fost prins în timp ce transporta 20 de brazi, fără a avea asupra sa documentele legale de proveniență. Pomii de Crăciun au fost confiscați de polițiști.

Sâmbătă, 14 decembrie, în cadrul Planului naţional de Acţiune ,,Pomul de Crăciun”, ora 11.00, o patrulă de pe raza oraşului Liteni a oprit în trafic, pe un drum comunal, un atelaj hipo, tras de un cal, condus de un bărbat, de 67 ani, din comuna Slatina, care transporta 20 pomi de Crăciun nemarcați, pentru care nu deţinea documente de provenienţă sau transport. Bărbatul a declarat că a cumpărat pomii de la o persoană din comuna Slatina, în scop de revânzare. Cel în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar brazii au fost confiscați, fiind predați Ocolului Silvic Dolhasca în vederea continuării verificărilor.

„Atragem atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu, că în perioada următoare astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos, să se desfăşoare în deplină legalitate”, au informat reprezentanții IPJ, printr-un comunicat de presă.

Anterior, la data de 13 decembre, ora 13.30, polițiștii i-au prins în flagrant pe un bărbat, de 37 ani, din comuna Burla și altul, de 44 ani, din comuna Volovăț, care au tăiat și sustras mai mulți arbori de pe terenul aparținând unui bărbat, de 74 ani, din comuna Volovăţ, situat pe raza aceleiaşi localităţi. În urma verificărilor efectuate a rezultat că autorii au tăiat 28 arbori, în volum total de 13,49 mc și valoare totală de cca. 1.200 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal, cei doi fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

”După ce până vineri poliţiştii confiscaseră deja peste 350 de brazi de Crăciun, în perioada 13 – 14 decembrie au fost continuate acţiunile în teren în vederea identificării şi tragere la răspundere a celor care încalcă legislaţia în domeniu”, au comunicat  

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.