Directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a declarat marţi că tot mai mulţi britanici regretă Brexit-ul. 

„Se pare că există mai mulţi britanici care ar fi preferat să rămână decât să iasă” din Uniunea Europeană, a spus Lagarde la o conferinţă la Washington, relatează AFP.”Cred că există regrete în multe părţi din Europa. Cred că există mai multe regrete în Marea Britanie decât în urmă cu şase luni”, a spus ea într-o discuţie la tribuna Bibliotecii Congresului SUA.

„Există o mai mare conştientizare acum că vor fi mai multe pierderi din cauza Brexit-ului decât a fost preconizat şi decât s-au aşteptat cei care au făcut campanie” pentru ieşirea Marii Britanii din UE, a insistat ea.

Directoarea FMI a semnalat de asemenea cu optimism că, „legal”, Marea Britanie are posibilitatea de a renunţa să mai iasă din UE fără a mai avea nevoie de acordul altor state membre, aşa cum a transmis marţi avocatul general al Curţii de Justiţie a UE. Există „un mijloc perfect legal de a revoca Articolul 50, o dispoziţie conform căreia Marea Britanie se retrage”, a adăugat Legarde. Întrebată dacă acest lucru este şi viabil, ea a răspuns că „cel puţin este legal”.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.