Uniunea Europeană nu va reconsidera părţi ale acordului cu Marea Britanie privind ieşirea ţării din Uniunea Europeană care au fost deja convenite, aşa cum este cazul ‘facturii divorţului’ pe care Londra trebuie să o plătească, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, potrivit Reuters.

 

Replică la afirmaţiile premierului britanic Theresa May

 

Premierul britanic Theresa May a sugerat miercuri că Londra ar putea refuza să plătească o sumă blocului comunitar dacă cele două părţi nu reuşesc să ajungă la un acord cuprinzător privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Nu vom reveni asupra acelor domenii ale acordului privind retragerea care sunt deja convenite, printre care reglementarea financiară”, a spus reprezentantul Comisiei Europene în conferinţa de presă cotidiană.

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, dar nu există până acum un acord privind ieşirea totală din UE. Opozanţii premierului Theresa May se învârt în jurul problemei, iar unii dintre parlamentari insistă pentru organizarea unui nou referendum, după cel din 2016. Negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, afirma luni că un acord privind Brexit-ul este posibil ”în decurs de şase sau opt săptămâni”, dacă negociatorii sunt realişti în cererile lor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.