În perioada 4-6 mai 2018, oraşul Ivano-Frankivsk (Ucraina) a găzduit turneul internaţional de fotbal pentru studenţi Carpathian Space, la care au participat echipe reprezentative din Ucraina, Lituania, Polonia şi România.

Ca urmare a implementării strategiei de internaţionalizare a Universităţii „Ştefan cel Mare”, inclusiv prin realizarea unor acţiuni de cooperare cu parteneri din Europa Centrală şi de Est, prin iniţiativele dezvoltate la nivelul statelor din regiunea carpatică şi colaborările interinstituţionale, România a fost reprezentată de echipa de fotbal a universităţii sucevene.

Având în componenţă studenţi de la mai multe facultăţi, coordonaţi de conf. univ. dr. Bogdan Grosu şi asist. univ. dr. Florin Onesim, echipa USV a reuşit să facă o impresie frumoasă, situându-se pe poziţia a treia, asigurându-şi astfel medalia de bronz.

Echipa a fost formată din: Corniţă Nicolae – FEFS, anul I, Sili Alexandru – FIESC, anul III, Hariton Ionuţ – FEFS, anul I, Plohoi Mark – FSEAP, anul II, Tulei Vladimir – FLSC, anul II, Chicaroş Tudor – FIMMM, anul III, Vicol Dumitru – FIESC, anul II, Susanu Marin – FEFS, anul II, Susanu Victor – FSEAP, anul I, Moraru Vadim – FSEAP, anul II, Frunză Daniel – FIG, anul I, Buium Alexandru – FIMMM, anul II, Andreica Vasile – FIMMM, anul II.

Reprezentanţii USV au apreciat în mod deosebit organizarea impecabilă şi seriozitatea organizatorilor. Acest fapt, precum şi satisfacţia de a se afla pe podium, au determinat ca studenţii să revină la Suceava nu doar cu medalii, ci şi cu o experienţă care să le dezvolte spiritul de echipă, cel competitiv şi dorinţa de a fi mai buni atât pe plan sportiv, cât şi academic.

„A fost o competiţie caracterizată de o organizare impecabilă, staff-ul ucrainean dând dovadă de o mobilizare şi de o seriozitate maximă. Din fericire, băieţii noştri au practicat un joc bun, bazat pe emulaţie, care le-a adus la sfârşitul competiţiei satisfacţia de a se afla pe podium, obţinând medalia de bronz. Sperăm că, la următoarea participare, rezultatele obţinute vor fi şi mai bune, vor asigura o vizibilitate pe măsură sportului universitar sucevean şi vor contribui la promovarea imaginii Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava”, a declarat asist. univ. dr. Florin Onesim.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.