La una dintre cele mai frumoase locații de evenimente din municipiul Suceava s-au pus în anul 2019 bazele Ariata School, iar de atunci acolo se organizează  o varietate de cursuri pentru bucătari. Acestea abordează arta culinară în toate aspectele sale: gătitul efectiv, combinațiile potrivite de preparate, așezarea lor, optimizarea costurilor, tehnologiile folosite și managementul timpului. De la prepararea platourilor reci sau calde și bucătăria creativă de eveniment până la masterclass-uri pe diverse teme, Chef Bogdan Cîmpanu predă cu rigurozitate, dar și bună dispoziție, cele mai potrivite metode  pentru ca gătitul să fie plăcut, lipsit de stres.

În perioada 24-25 februarie la salonul de evenimente Ariata a avut loc cursul care a vizat meniul complet pentru evenimente, la acesta participând cursanți din județul Suceava, dar mai ales din Oradea, Focșani, Vaslui, Neamț sau Darabani.

În timp ce gătea în fața lor, chef Bogdan Cîmpanu, le povestea celor prezenți că, pentru a da o frumusețe aparte meniurilor, pentru evenimente trebuie să mai tai din orele tale din confort.

„Mai întâi trebuie să demonstrezi că ai niște calități, apoi poți să emiți pretenții în fața patronului că îți lipsește una sau alta. Trebuie să înțelegi că oamenii mănâncă și cu ochii, de aceea și aspectul este extrem de important. Eu la aceste cursuri încerc să mă autodepășesc, de aceea, preparatele de la un curs nu le veți regăsi la următorul. Niciodată. Voi încerca să fac și un curs live, adică, să fie alături de mine de la aprovizionarea pentru o nuntă, până dimineața când pleacă ultimul om”, a transmis executive chef Bogdan Cîmpanu.

Deși este chemat în toată țara pentru a se întâlni cu bucătarii care îl văd un model, acesta preferă să țină cursurile la salonul de evenimente Ariata, acolo unde activează. Nu vrea să plece de acolo pentru că, spune el, ar neglija casa, iar asta nu se neglijează niciodată. Aici făcând referire, bineînțeles, la Ariata.

 

Cursant din țară: „N-am bătut  500 de km degeaba. Au fost cu folos”

 

Cei care l-au urmărit pe executive chef Bogdan Cîmpanu foarte mult în online se așteptau ca atunci când vor ajunge la Suceava să vadă pe masă sticluțe de coloranți, pentru că nu-și imaginau altfel cum ar fi putut realiza astfel de mâncăruri.

La finalul cursului, oamenii veniți și-au exprimat în mod repetat bucuria pentru că nu au bătut atâția km în zadar și că informațiile acumulate îi vor ajuta în evoluție.

Următoarele cursuri vor fi în lunile martie și aprilie, iar înscrierile se pot face pe pagina de Facebook Ariata School.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.