În perioada 1-4 iunie la Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Științele Naturii și Muzeul Ciprian Porumbescu, care aparțin de Muzeul Bucovinei, s-au înregistrat 15.789 vizitatori.

Până la această dată de la începutul anului s-au înregistrat 94.075 vizitatori. După 5 luni, în acest an sunt deja peste 10.000 de vizitatori, față de primele 6 luni ale anului trecut, când s-au înregistrat 83.988 vizitatori.
„Apreciez că la creșterea interesului față de aceste obiective a contribuit în mod special deschiderea Muzeului de Istorie, în august anul trecut, și expozițiile permanente de la Cetate. De asemenea, în unitățile de cazare au ajuns aproximativ 13.500 turiști care și-au petrecut minivacanța de 1-5 iunie în Bucovina. Facilitățile de agrement, în special parcurile de aventura, piscinele&SPA, centrele de echitație, nu au reusit să facă față solicitărilor grupurilor de copii și tineri”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur este de părere că va trebui, în continuare, împreună cu asociațiile de turism și cu primăriile sa fie încurajate și sprijinite investițiile pentru turismul activ.
„Mă refer la piscine, inclusiv cele cu apa sărată, trasee turistice. Trebuie făcute noi parcări, neapărat si cât mai repede.Bucovina este din ce în ce mai atractivă. Mă gândesc la faptul că în această vară debutăm cu Festivalul Ștefanian, urmează apoi Festivalul de Artă Medievala, care vor constitui <<vârfuri de sarcina>> și pentru infrastructura de transport a județului. Avem de pregătit fluidizarea traficului. Apoi județul Suceava, județ turistic, are nevoie de drumuri corespunzătoare. Am cerut și voi continua să insist pentru realizarea de covoare asfaltice pe drumurile naționale ce traversează județul. Vedeți cum arată aceste drumuri, chiar de la intrarea in județ”, a conchis președintele CJ Suceava.