În perioada 2-5 martie 2017, Consiliul Județean Suceava a participat la Târgul de turism „Utazas 2017″ din Budapesta, în cadrul standului României, organizat de Ministerul Turismului, alături de alți 31 de expozanți, reprezentând agenții de incoming, destinații turistice şi prestatori de servicii turistice, consilii județene și primării, unde a prezentat, în premieră, oferta turistică a Bucovinei.

Piața turistică a Ungariei nu a fost abordată până acum de Consiliul Județean Suceava, iar prin prezența la acest târg s-a dorit schimbarea rutei tradiționale a turiștilor maghiari, respectiv aducerea din Transilvania către Bucovina.
„Pentru atragerea spre Bucovina a turiștilor maghiari care vizitează Transilvania, urmează a fi identificate circuite turistice, care să pună în evidență cele două destinații”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Tradițiile și meșteșugurile zonei noastre au fost promovate prin prezența în cadrul Târgului a  unui meșter popular din Bucovina care a oferit demonstrații de pictură icoane și ouă.

„Cei care au vizitat standul nostru s-au arătat foarte interesați de programele promovate de Consiliul Judeţean Suceava, de monumentele UNESCO, de infrastructura pentru tratament si recreere (domeniile schiabile și balneare), precum și de tradițiile, meșteșugurile și gastronomia zonei”, a adăugat șeful administrației județene.

oua de pasti
Vizitatorii prezenți la acest târg au primit broșuri în limba maghiară, și li s-au prezentat programele turistice „Paștele în Bucovina”, „Hora Bucovinei”, „Întâlniri Bucovinene” și „Vacanțe în Bucovina”.
„Special pentru acest eveniment a fost prezentată broșura ”Mănăstirile din Bucovina” în limba maghiară. Circuitele de turism activ au fost evidențiate prin intermediul hărților turistice, broșurilor de prezentare a stațiunilor turistice Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului”, a precizat Flutur.
Standul Bucovinei a fost vizitat de sute de turiști, pe parcursul celor trei zile.