Regiunile Bucovina si Moldova au generat cel mai mare număr de proiecte, şi cele mai mari, ca valoare – acesta este rezultatul unui studiu Trendellingent, companie românească specializată în studii de piaţă.

Valoarea totală medie a proiectelor implementate în Bucovina este de aproximativ 5 milioane euro, în vreme ce valoarea totală medie pentru proiectele realizate în Moldova sunt de 14,3 milioane euro, ceea ce arată că în cele două regiuni există, la acest moment, cea mai bună piaţă pentru construcţii.

În privinţa  proiectelor finanţate din fonduri UE, cea mai bună situaţie, din punct de vedere al banilor atraşi, este întâlnită la firmele din Moldova şi Muntenia.

Studiul are la bază date de la Institutul Naţional de Statistică şi o anchetă socială realizată pe un eşantion de peste 200 de agenţi economici din domeniul construcţiilor civile şi industriale cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro, care derulează proiecte în Bucovina, Moldova, Muntenia şi Dobrogea.

Studiul realizează o analiză complexă a pieţei de construcţii în zonele vizate, precum şi o estimare a potenţialului de dezvoltare al firmelor din domeniul construcţiilor pentru anul 2014 – 2015.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.