Iniţiativa unor medici specialiști , dar și inimoși, respectiv medicii suceveni, Mihai Ardeleanu şi Ioan Ieţcu, a scos la lumină în peisajul medical bucovinean revista „Bucovina medicală”. O revistă de specialitate în care personalul medical şi-a dat concursul astfel încât ea să devină necesară atât profesionistului, cât şi locuitorilor judeţului nostru.

„La 24 iunie am hotărât că activitatea nostră medicală, succesurile dar și nerealizările, să fie așternute într-o revistă. În această revistă veți găsi medici cu părul alb, dar și tineri, care au venit aici în ultimii ani, atrași de spitalul nostru. N-am vrut să omitem pe nimeni și suntem deschiși colaborările. Lumea trebuie să înțeleagă ce se întâmplă în acest spital. Nu am fi putut avea în mână această revistă daca nu era concursul Consiliului Județean Suceava, dacă domnul manager nu ne-ar fi încurajat și dacă nu am fi avut susținerea doctorilor din spital”, a declarat doctorul Mihai Ardeleanu.

La rândul său, Vasile Râmbu, managerul spitalului din Suceava, a declarat că își dorește ca această revistă să depășească granițele județului.

„Am constat că <Bucovina medicală> de astăzi este de fapt o continuare a unei reviste care a apărut în anul 1943. Dacă tot s-a intervenit masiv pe linia dezvoltării infrastructurii de orice fel este normal ca toată activitatea noastră să fie cunoscută. Asta a fost motivația acestui demers și sper ca revista să aibă trai lung”, a conchis Vasile Râmbu.

În încheiere, Ioan Ieţcu, a declarat că această revistă a reprezentat un vis de-al său, care s-a împlinit.

„Cea mai importantă este cooperarea noastră care a fost și sunt că va rămâne. Ceea ce am visat s-a împlinit.Astăzi putem spune, fără să fim folosiți de lipsă de modestie, că încercăm să facem lucruri frumoase împreună”, a spus Iețcu.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.