Sâmbătă, 21 noiembrie, la poalele masivului Rarău, a avut loc cel de-al doilea „derby de Bucovina”. Meciul a avut loc în cadrul etapei a XV-a a seriei I, iar formația gazdă, FC Pojorâta Bucovina, a primit vizita grupării Rapid CFR Suceava.

Jocul a fost unul extrem de aprig, iar echipa gazdă putea, la finalul meciului, să se arate nedreptățită de rezultatul final. De cealaltă parte, sucevenii, susținuți de 20 de ultrași, au luptat pe o suprafață de joc în care veleitățile tehnice nu au putut fi fructificate. Totuși, acest lucru nu a influențat spectaculozitatea meciului.

Echipa din Pojorâta are primele ocazii prin Buhăceanu care îi încearcă reflexele portarului  Niga, în minutele 2 și 10. Mijlocașul Cornel Căinari are o execuție puțin peste poartă, dintr-o lovitură liberă, în minutul 25.

Replica rapidiștilor a venit în minutul 20, atunci când Golofca șutează în plasa lateral, după o pasă venită de la noua achiziție Șvichi.

Același Buhăceanu a trimis, două minute mai târziu, mingea cu capul, dar aceasta a nimerit transversala. Șarjele ofensive ale bucovinenilor se întețesc, iar Cristescu, în minutul 36, îl pune la grea încercare pe Niga. Golul a venit  în minutul 41, atunci când Rus împinge mingea în poartă, din doi metri, după o lovitură din corner.

În actul second, sucevenii forțează în atac și îl introduce pe cel de-al doilea vârf de atac, Enciu. Egalarea a venit a venit în minutul 80, când Enciu a insistat la un balon pe partea dreaptă, i-a pasat lui Mircea Negru, care a trimis mai departe mingea către Golofca. Acesta a fentat un fundaș și a marcat pentru scorul de 1-1.

La final, președintele Rapidului din Suceava, Dumitru Moldovan, a spus că rezultatul este nedrept, deorece echipa gazdă trebuia să câștige cu 3-1.

„Este un rezultat nemeritat, trebuia să  fie 3-1 pentru Pojorâta, ținând cont că am dat un gol și două bare. Noi putem remarca pe juniorii Niga și Șvichi, pe veteranul Semeghin, dar și inteligența lui Velescu, în rest nu putem emite pretenții”, a precizat Moldovan.

Antrenorul din Pojorâta, Danuț Mândrilă, a afirmat că este dezamăgit de rezultatul înregistrat de echipa sa, după jocul prestart.

„Este clar că am pierdut două puncte și, din punctul meu de vedere, meritam să câștigăm acest meci”, a afirmat antrenorul echipei FC Pojorâta Bucovina, Dănuț Mândrilă.

Antrenorul echipei din Suceava, Bogdan Tudoreanu, a arătat că rezultatul este unul echitabil, în ciuda faptului că, în prima repriză pojorenii au avut un gol și o bară.

„Cred că este un rezultat echitabil, deorece prima repriză a fost a lor, iar în a doua noi am reușit să echilibrăm jocul, iar pe final puteam să obținem chiar toate cele trei puncte”, a spus Tudoreanu.

Pentru ambele grupări, urmează două meciuri capitale, Rapid CFR Suceava urmând să joace miercuri 25 noiembrie la Gloria Buzău de la ora 14.00, iar apoi sâmbătă, acasă cu SC Bacău, în timp ce Bucovina Pojorâta se va deplasa miercuri la Bacău, pentru ca sâmbătă, 28 noiembrie, să joace pe teren propriu cu Oțelul Galați.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Știm că reclamele sunt obositoare...

Am detectat faptul că folosești o extensie de blocare a reclamelor (AdBlocker). Pentru a putea vizualiza conținutul SuceavaLive și pentru a ne susține munca, te rugăm să dezactivezi extensia și să „Reîncarci pagina”.