La Oradea a avut loc, în perioada 12-15 decembrie 2019, cea de-a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou ,,Asta-i datina străveche”, care a reunit peste 400 de participanți din mai multe colțuri ale țării.

Județul Suceava a fost reprezentat și anul acesta de Ansamblul „Gura Izvorului”, din comuna Vatra Moldoviței, artiștii de aici reușind să obțină, pentru a doua oară, MARELE PREMIU.

Trofeul festivalului a fost acordat bucovinenilor pentru „complexitatea, autenticitatea și impresia artistică”, cei de la Vatra Moldoviței reușind să ridice sala în picioare, fiind aplaudați la scenă deschisă.

„Aducem acasă, din drag pentru satul nostru, Marele Premiu de la Festivalul Național -ediție jubiliară ,,Asta-i datină străveche ”! Bucurie fără margini, în rândul consătenilor mei, mici și mari, participanți la acest prestigios festival – concurs. Este  o modalitate fără seamăn de a trăi patriotismul local, atunci când auzi numele satului tău, legat de niște oameni minunați, care trăiesc emoții de așteptare și încordare la maxim și care, într-un glas, izbucnesc în urale de fericire!
Mulțumim din suflet Primăriei, Consiliului Local al comunei Vatra Moldovitei și Inspectoratului Școlar Județean Suceava, care au înlesnit participarea noastră în Orașul nuferilor și al Apelor termale!
Mulțumim, organizatori, oameni-sărbători”, a transmis coorodonatorul ansamblului, prof.dir. Ilaria Pușcă. 

Ansamblul „Gura Izvorului” reunește un număr impresionant de persoane dornice să contribuie la nemurirea tradițiilor pe care le-au moștenit de la înaintași, iar cu o dragoste fără margini pentru aceste valori pornesc la drum, în țară și în străinătate, de unde se întorc, de cele mai multe ori, cu marile premii.

Programul artistic al acestora este unul diversificat și asta pentru că aici se regăsesc persoane de toate vârstele: de la copii mici, la familii complete și până la bătrâni.

Devenit deja o emblemă a Bucovinei, Ansamblul „Gura Izvorului” din comuna Vatra Moldoviței, coordonat de prof.dir.Ilaria Pușcă, a reușit să mai scrie o pagină în istoria locurilor, dovedind astfel că ce pleacă din suflet nu poate ajunge decât la suflet.

Artiștii de la Vatra Moldoviței au mai obținut Trofeul Festivalului de la Oradea și în anul 2018.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.