Zilele acestea răsună glasul colindătorilor în toată țara, însă există glasuri care reușesc să te cucerească de la primul sunet pe care îl scot. Poate pentru că sunt sincere și curate și pleacă direct din suflet. Mândra Bucovină a fost reprezentată, zilele acestea, în mai multe județe din țară, de câteva ansambluri din județ.

Două dintre ele însă, au reușit să impresioneze și cel mai exigent juriu. Este vorba despre Ansamblul Folcloric „Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței, precum și de Ansamblul „Poienița” din comuna Poiana Stampei.

 

Trofeul Festivalului Internațional de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, câștigat de Ansamblul Folcloric „Gura Izvorului”

Se pare că e imposibil ca cei de la Ansamblul folcloric „Gura Izvorului” să nu-i cucerească pe cei cărora le calcă pragul. Spunem asta pentru că an de an, acest ansamblu se întoarce acasă, doar cu cu trofee.

E important de spus că acest ansambu are în componența sa, copii din clasele primare, adolescenți, adulți, cadre didactice, dar și huțuli care păstrează și astăzi vie tradiția de odinioară. Așa se face că toți, împreună, reușesc să ofere spectatorilor și telespectatorilor, un spectacol de zile mari.

În perioada 11-12 decembrie a avut loc la Oradea, a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, unde Ansamblul folcloric „Gura Izvorului” a obținut marele premiu, pentru complexitatea scenariului, cum menționează chiar reprezentanții juriului.

„Sărbători fericite! Felicitări pentru organizarea de excepție a orădenilor. Felicitări tuturor participanților. Cinste vouă, celor care ați arătat și convins juriul si publicul, că la Vatra Moldovitei, obiceiurile de iarnă sunt de un farmec excepțional”, a spus Ilaria Pușcă, coordonatorul acestui ansamblu.

 

Trofeul Festivalului Național al Datinilor și al Obiceiurilor de Iarnă de la Focșani, obținut de ansamblul din Poiana Stampei

În această perioadă, Ansamblul „Poienița” din Poiana Stampei, reprezintă Bucovina la mai multe festivaluri din țară. Focșani, Sala Radio din București, sau Alexandria, sunt doar câteva dintre locațiile în care acest ansamblu evoluează. Încă de la prima oprire, la Focșani, artiștii de la ansamblul din Poiana Stampei, au reușit să convingă publicul, obținând trofeul Festivalului Național al Datinilor și al Obiceiurilor de Iarnă.

„Au apărut și primele rezultate, tocmai ce s-au anunțat și câștigătorii Festivalului Național al Datinilor și al Obiceiurilor de Iarnă de la Focșani. Ansamblul „Poienița” din Poiana Stampei, a obținut  marele premiu și trofeul festivalului. Începutul este bun. Mergem mai departe să vedem ce mai este de câștigat”, a declarat primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

 

 

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.