În perioada 20 iulie – 20 august, Asociația Forumul Bucovinenilor de Pretutindeni desfășoară prima activitate din cadrul proiectului „Bucovina unită prin limba și tradițiile ei”, ediția a II-a.

Proiectul este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Departamentului de Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, sub denumirea de Cunoașterea limbii și valorilor culturale bucovinene „Bucovina – izvor veșnic, viu și sacru al datinilor strămoșești”. Titlul activității în sine sugerează dorința organizatorilor de a insufla în inimile oamenilor „foamea” pentru cultură și dragostea pentru limba maternă.

În cadrul acestei activități au participat elevi și studenți români, cadre didactice, artiști, specialiști în cultură, reprezentanți ai comunităților locale din raioanele partenere, din regiunea Cernăuți, și reprezentanți ai Forumului Bucovinenilor de Pretutindeni.

Scopul acestei activități este acela de a familiariza tineretul român din regiunea Cernăuți cu elementele de cultură și etnografie, precum și obținerea de informații de specialitate privind organizarea activităților culturale (spectacole, șezători), sau mai bine spus modalitățile de diferențiere a valorilor culturale și etnografice românești de falsele valori.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.