La 101 ani de la Unirea Bucovinei cu România, autoritățile județene și locale au organizat o serie de evenimente care să marcheze această importantă sărbătoare. Astfel, în dimineața zilei de joi, 28 noiembrie, autoritățile județene și locale au depus coroane de flori la Monumentul Unirii din Suceava. Ulterior, la sediul Palatului Administrativ Suceava, a avut loc o ședință solemnă la care au luat parte oficialități județene și locale, dar și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. De asemenea, la Statuia lui Iancu Flondor din fața Palatului Administrativ, a fost oficiată o ceremonie religioasă, iar oficialitățile au depus coroane de flori.

Ziua Bucovinei a continuat și la Primăria municipiului Suceava acolo unde ședința a început cu un moment de reculgere pentru fostul consilier Bogdan Bicsi, primarul Ion Lungu afirmând despre acesta că era un politician vechi deși era încă tânăr, având doar 53 de ani, când s-a stins din viață. Trebuie precizat că în locul lui Bogdan Bicsi a fost pus în funcția de consilier local, directorul CSM Suceava, Vasile Băițan.

Istoricul Florin Pintescu a evocat momentele care au dus la înfăptuirea visului tuturor bucovinenilor- Unirea cu Țara în 28 noiembrie 1918. În deschiderea ședinței vetereanul de război Nicolae Berariu a fost de declarat Cetățean de onoare al Sucevei primind o diplomă și un premiu din partea municipalitații.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.