Ministrul Muncii, Marius Budăi, susţine că nu are informaţii privind un proiect legislativ care să se adreseze angajaţilor din sistemul privat şi conform căruia cei care lucrează în acest sistem ar urma să nu mai beneficieze de zilele libere legale, altele decât cele de concediu. Budăi dă asigurări că, în calitate de ministru, nu va susţine un astfel de proiect şi nu va aviza pozitiv o astfel de iniţiativă.

”Niciodată nu am făcut deosebire între cetăţenii români. Dreptul şi Codul Muncii – într-adevăr avem Codul Muncii pentru cei care lucrează în privat, dar Codul Muncii se adresează şi celor care lucrează la stat, care nu sunt funcţionari publici şi sunt personalul contractual (…) – dar nu susţin aşa ceva. Voi verifica. Dacă există aşa ceva, eu vă spun că eu, în calitate de ministru, voi da punct de vedere negativ de la Ministerul Muncii pe asemenea legislaţie”, a declarat Marius Budăi, răspunzând unor întrebări, joi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Antena 3 anunţa, săptămâna aceasta, că, în condiţiile în care antreprenori din mediul privat s-au plâns că, din cauza celor 15 zile libere legale, pe lângă cele 20 de zile de concediu de odihnă, ajung să sufere pierderi importante, ”un grup de parlamentari s-a gândit să ceară interzicerea suplimentării acestor zile libere”, iar în caz contrar, aceştia au propus măsuri compensatorii suplimentare pentru mediul privat, adică deduceri sau facilităţi fiscale.

Conform sursei citate, un proiect în acest sens a fost depus la Senat, scrie psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.