Angajații din sectorul bugetar ar putea să nu primească anul viitor tichete de masă, tichete cadou și tichete de vacanță, precizează un proiect lansat recent, în dezbatere publică, de Ministerul Finanțelor. Documentul nu modifică reglementările aflate în vigoare, ci doar stabilește în mod clar că salariații din sectorul bugetar urmează să nu primească anumite beneficii extra-salariale.

Anumite categorii de personal pot beneficia de tichete de masă, tichete cadou, tichete de vacanță, precum și de călătorii gratuite pe transportul feroviar, aceste facilități fiind reglementate printr-o serie de acte normative adoptate în perioada 1998-2009.

Totuși, există o anumită categorie de salariați care fac excepție de la primirea de tichete cadou și de vacanță. Mai exact, încă de la adoptare, prin legi anuale speciale s-a reglementat ca aceste tichete să nu se acorde personalului din sectorul bugetar. De asemenea, pentru tichetele de masă s-a prevăzut că se pot acorda numai personalului din instituțiile și autoritățile publice finanțate integral din venituri proprii.

Recent, Ministerul Finanțelor a lansat în dezbatere publică un proiect, prin care stabilește clar că în 2014 ar putea să nu se acorde tichete de masă, tichete cadou, precum și tichete de vacanță angajaților din sectorul bugetar.

Astfel, potrivit dispozițiilor propuse de MFP, în anul 2014, instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, cu excepția instituțiilor finanțate integral din venituri proprii, nu acordă tichete de masă personalului din cadrul acestora. În plus, aceste instituții urmează să nu acorde, anul viitor, nici tichete cadou și de vacanță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.