Reprezentanții Agenției Județe de Ocupare a Forței de Muncă Suceava au anunțat că a fost alocat bugetul pe anul 2017.

Potrivit acestora, bugetul este unul generos, dublu față de cel de anul trecut, cel puțin în primă fază, pentru că vor fi cu siguranță rectificări pozitive de-a lungul anului. Astfel, AJOFM Suceava are posibilitatea să onoreze toate solicitările, cel puțin cele care au fost înregistrate până în prezent și cele care urmează a fi formulate la nivelul agenției.

AJOFM Suceava a mai anunțat și că a fost realizată o statistică, începând din anul 2012, a numărului de femei înregistrate în evidențele instituției și a celor care și-au găsit un loc de muncă prin acest intermediu.

Astfel, a fost remarcată o constantă în această perioadă, în sensul în care, din totalul persoanelor care sunt înregistrate în evidențele instituției ca fiind în căutarea unui loc de muncă, cifra care reprezintă femeile se învârte în jurul procentului de 40%. Din această pondere de femei care nu au un loc de muncă și s-au înregistrat să își caute un loc de muncă prin intermediul AJOFM Suceava, procentul celor care au reușit să se angajeze, ca urmare a serviciilor de care au beneficiat, se învârte în această perioadă în jurul cifrei de 30%. În prezent, la nivelul județului Suceava, există aproximativ 70 de locuri de muncă destinate femeilor.

De asemenea, și Serviciul European de Ocupare a Forței de Muncă (EURES) conține o gamă largă pentru cei care optează pentru un loc de muncă în afara granițelor României, în special în Germania.

Cei interesați în obținerea unui loc de muncă pot obține mai multe detalii la sediul Agenției Județe de Ocupare a Forței de Muncă Suceava sau pe pagina http://www.suceava.anofm.ro/ .

 

Comentarii Facebook