Bugetul alocat pentru anul 2020 pentru servicii medicale şi medicamente a fost suplimentat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu suma de 38 milioane de lei.

Anunțul a fost făcut de președintele director general, Victor Cristi Bleorțu.

„Suma va fi alocată pentru servicii medicale, medicamente, servicii medicale spitaliceşti, dispozitive medicale, analize de laborator şi imagistică medicală, pentru luna februarie.

La aceasta se adaugă şi suma de 162,4 milioane lei alocată spitalelor pentru plata creşterilor salariale ale personalului încadrat în unităţi sanitare publice, pentru anul 2020”, a precizat Victor Cristi Bleorțu.

A fost suplimentat cu 18,3 milioane lei şi bugetul necesar pentru plata certificatelor de concedii medicale depuse de angajatori, suma totală alocată pentru anul 2020 fiind de 20,3 milioane lei.

Suplimentarea bugetului Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, aprobată de CNAS, permite derularea în bune condiţii a contractelor încheiate cu furnizorii pentru serviciile medicale acordate asiguraţilor din judeţul nostru”, a mai precizat Victor Cristi Bleorțu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.