După ce în anii trecuți bugetul Consiliului Județean Suceava a fost unul precar, în acest an, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că acesta este cu 20% mai mare decât cel de anul trecut. Concret, bugetul va fi de 766 milioane lei, adică în jur de 153 de milioane de euro.

„Este o creștere extrem de importantă și aș spune cu mult curaj că anul 2022 va fi anul dezvoltării, al investițiilor. Ponderea de 55% din buget sunt cheltuieli pentru investiții și dezvoltare. Mai exact 413 milioane de lei vor merge pentru dezvoltare și 338 de milioane de lei vor merge pentru funcționare”, a subliniat Flutur.

Șeful CJ Suceava a precizat că ponderea fondurilor europene în total buget este de 35%.

„35% sunt bani care vin din fondurile europene. Sunt investiții curajoase, avem foarte, foarte multă treabă și ne pregătim să deschidem noi proiecte și oportunități inclusiv prin Planul Național de Reziliență și Redresare pentru că noi sperăm, Consiliile Județene să fim eligibile atât în domeniul sănătății, asistenței sociale, turismului, infrastructurii. Pregătim și centura Gura Humorului unde avem termen pe 17 ianuarie de depunere a documentației”,  a spus Flutur.

El a adăugat că  s-a luat în calcul alocarea de resurse necesare atât pentru toate unitățile din subordine, pentru salariați, asigurarea salariilor, dar și pentru investiții.

„Mă refer aici la investiții la Direcția de Protecția Copilului, dar și la școlile speciale. Toate au lucrări de investiții și le-am asigurat finanțarea. Am cerut să își acopere toate cheltuielile de funcționare, inclusiv cu norma de hrană și cheltuielile legate de utilități și energie. Salvamontul care va fi dotat în continuare cu echipamente pentru a răspunde așteptărilor populației. Și celelalte entități din subordine, Muzeul, Centrul Cultural Bucovina, Biblioteca, ISU și așa mai departe”, a spus șeful administrației județene.  

Proiectul de buget va fi postat pe site-ul Consiliului Județean pentru a fi consultat și dezbătut public.

„La finalul lunii ianuarie, sau cel târziu la începutul lunii februarie vom supune spre aprobare bugetul Consiliului Județean Suceava. Repet, un buget foarte curajos de dezvoltare a județului Suceava”, a conchis Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.